Με θετικό πρόσημο κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τρίτη διευρύνοντας τα κέρδη τους μετά το χθεσινό ράλι, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στα τελευταία οικονομικά στοιχεία.

Οι αμερικανικοί δείκτες κατέγραψαν χθες τα υψηλότερα ποσοστιαία κέρδη από τον Αύγουστο του 2015 αν και αυτό ακολούθησε την χειρότερη εβδομάδα των τελευταίων δύο ετών περίπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μεγάλες απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας ακολούθησαν τις ανησυχίες για έναν πιθανό εμπορικό πόλεμο των ΗΠΑ με τον υπόλοιπο κόσμο, ωστόσο οι ανησυχίες αυτές φαίνεται να υποχωρούν καθώς η αμερικανική κυβέρνηση έχει εμπλακεί σε διαπραγματεύσεις για να αποτρέψει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Οι αναλυτές περιμένουν πάντως οι επενδυτές να συνεχίσουν να παρακολουθούν με μεγάλη προσοχή τις εξελίξεις στις διεθνείς εμπορικές σχέσεις και προειδοποιούν ότι η ανακοίνωση νέων μέτρων στο εμπόριο από τις ΗΠΑ, την Κίνα ή κάποια άλλη μεγάλη οικονομία θα μπορούσε να πυροδοτήσει νέους κλυδωνισμούς στις αγορές.

Δείκτες – Στατιστικά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 32,97 μονάδες (0,14%) στις 24.233,22 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq προσθέτει 16,45 μονάδες (0,21%) στις 7.235,67 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται κατά 1,59 μονάδες (0,06%) στις 2.660,07 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 19 κινούνται με θετικό πρόσημο και 11 με αρνητικό.

Εξ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η General Electric στα 13,05 δολ. με άνοδο 0,16 δολ. ή σε ποσοστό 1,20%. Ακολουθούν η Apple με κέρδη 0,90% και η Intel με άνοδο 0,70%.

Στον αντίποδα, οι μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η United Technologies (-1,02%), η VISA (-0,84%) και η Merck (-0,68%).

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από την αγορά κατοικίας έδειξαν ότι οι τιμές συνέχισαν να ενισχύονται με ισχυρό ρυθμό.

Ειδικότερα, ο εθνικός δείκτης τιμών S&P/Case-Shiller αυξήθηκε κατά 6,2% τον Ιανουάριο σε ετήσια βάση, ενώ οι δείκτες για τις 10 και 20 μητροπολιτικές περιοχές της χώρας αυξήθηκαν 6% και 6,4% αντίστοιχα, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Θα ακολουθήσουν τα στοιχεία για την πορεία της καταναλωτικής εμπιστοσύνης.

Από το μέτωπο των αποτελεσμάτων, ο τίτλος της Red Hat Inc. σημειώνει άνοδο 5,3% καθώς τα τριμηνιαία αποτελέσματα της εταιρείας λογισμικού κατάφεραν να ξεπεράσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Στις επιχειρηματικές συμφωνίες, η Brookfield Property Partners L.P. ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας ότι κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά της εταιρείας εμπορικών κέντρων GGP Inc. έναντι 9,25 δισ. δολ. σε μετρητά και 254 εκατ. δολ. σε μετοχές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης