Οι αγορές βρίσκονται στο «λυκόφως των μέσων του κύκλου» και οι επενδυτές πρέπει να είναι έτοιμοι να ενεργήσουν εάν η οικονομία αρχίσει και γέρνει προς την ύφεση, προειδοποιεί η JP Morgan σε νέο report της.

Αν και η αμερικάνικη τράπεζα εξακολουθεί να προτείνει ένα χαρτοφυλάκιο κυκλικών assets – είναι ακόμα overweight στις μετοχές έναντι των ομολόγων και της πιστωτικής αγοράς – ωστόσο παροτρύνει τους πελάτες της να επανεξετάσουν τη στρατηγική τους εάν η πιθανότητα ύφεσης τους επόμενους 12 μήνες ανέλθει σε τουλάχιστον 30%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τράπεζα θέτει τις πιθανότητες ύφεσης το επόμενο έτος στο 18%, αλλά η πιθανότητα αυξάνεται στο 52% κατά τα επόμενα δύο χρόνια και στο 72% στα επόμενα τρία χρόνια.

«Θα μπορούσαμε να μειώσουμε την έκθεση μας σε μετοχές σταδιακά κατά το επόμενο έτος, όταν δούμε ότι πληρούνται μία ή περισσότερες προϋποθέσεις, όπως εάν ο S&P 500 φτάσει στο αναμενόμενο υψηλό του τρέχοντος κύκλου και τις 3.000 μονάδες ή εάν η Wall Street αρχίσει να αποτιμά πάνω από τέσσερις αυξήσεις επιτοκίων στο σύνολο του 2018 και του 2019», προειδοποιεί η JP Morgan.

Αυτό πάντως δεν έχει συμβεί ακόμα, καθώς οι περισσότερες αγορές παρουσιάζουν χαρακτηριστικά του μέσου του κύκλου, με τις μετοχές να υπεραποδίδουν, με τη δυναμική των εμπορευμάτων να μην είναι υπερβολική, με τα assets των αναδυόμενων αγορών να ξεπερνούν σε αποδόσεις τις αναπτυγμένες αγορές και τα βασικά μέταλλα να ξεπερνούν σε αποδόσεις τα πολύτιμα μέταλλα, όπως σημειώνει η τράπεζα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης