Κατάφερε να σπάσει το τετραήμερο πτωτικό σερί, το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο πάλεψε με τη νευρικότητα – που προκαλεί η εσωτερική αβεβαιότητα- αλλά και τις αρνητικές επιδράσεις από τις διεθνείς αγορές.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,46% στις 825,64 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 818,08 μονάδων (-0,46%) και 829,23 μον. (+0,90%).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 40,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 30,8 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 4,4 εκατ. τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 1,19%, στις 2.116,59 μονάδες, ενώ στο -1,84% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.277,10 μονάδες.
Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,40% στις 905,56 μονάδες.

Υποστηρικτικά λειτούργησε η σημερινή συνάντηση του διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα με τους τραπεζίτες ενόψει της εκκίνησης των stress tests, με τον διοικητή να επιβεβαιώνει πως τα stress tests θα γίνουν με όρους που θα αφορούν όλες τις ευρωπαϊκές τράπεζες και δεν θα υποστούν οι ελληνικές κάποιο αυστηρότερο πλαίσιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το +5,97% της ΕΕΕ “ευθύνεται” πρωτίστως για το θετικό πρόσημο του γενικού δείκτη, με τις Folli Follie, ΟΛΠ και Jumbo να ακολουθούν με κέρδη που ξεπέρασαν το 2%.

Άνω ου +1% έκλεισαν οι ΓΕΚ Τέρνα, Aegean και Τιτάν, με τις Eurobank και Μυτιληναίο να περιορίζονται σε μικρά κέρδη.

Στον αντίποδα, η ΔΕΗ συνεχίζει τη μεγάλη διόρθωσή της, μετά φυσικά και τα εντυπωσιακά κέρδη του Ιανουαρίου, κλείνοντας σήμερα με απώλειες 2,12%.

Άνω του 1% ήταν η πτώση σε ΕΥΔΑΠ, Σαράντη, Εθνική, Λάμδα και Motor Oil, ενώ ήπια πτωτικά έκλεισαν οι ΑΔΜΗΕ, Grivalia, Alpha Bank, ΕΧΑΕ, ΟΠΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Βιοχαλκο, ΟΤΕ και Τέρνα Ενεργειακή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης