Κέρδη της τάξης των 150 μονάδων καταγράφει ο Dow Jones, καθώς οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου κινούνται σε θετικό έδαφος για τρίτη διαδοχική ημέρα, την ώρα που ο τεχνολογικός κλάδος ανακάμπτει μετά από τις αδύναμες επιδόσεις της τελευταίας περιόδου.

Ειδικότερα, ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 165 μονάδων ή 0,68% στις 24.436,62 μονάδες, με τον βιομηχανικό δείκτη να οδεύει προς την τρίτη ημέρα με θετικό πρόσημο – για πρώτη φορά από την 26η Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,49% στις 2.657,13 μονάδες και αν τερματίσει στα “πράσινα”, θα πρόκειται για τις πρώτες τρεις συνεχόμενες κερδοφόρες συνεδριάσεις από την 6η Μαρτίου.

Ο Nasdaq διαμορφώνεται 0,49% υψηλότερα στις 7.076 μονάδες, σε μια ημέρα που θα μπορούσε να ολοκληρώσει το πρώτο τριήμερο ανοδικό σερί μετά τις 12 Μαρτίου.

Μάλιστα, μεταξύ των μεγάλων κερδισμένων στο ταμπλό της Wall Street περιλαμβάνονται μεγάλα τεχνολογικά ονόματα, με τη μετοχή του Facebook να γνωρίζει “άλμα” 2,87% και τη μετοχή της Amazon.com να κερδίζει 1,65%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άλλωστε, σήμερα εξασθενούν οι ανησυχίες που έχει πυροδοτήσει η εμπορική διαμάχη μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, έπειτα και από τη χθεσινή “στροφή” των δεικτών, με τον Dow Jones ενδεικτικά να τερματίζει με κέρδη 230 μονάδων, αφ’ότου ενδοσυνεδριακά η “βουτιά” του έφτασε τις 510 μονάδες.

Παράλληλα, οι επενδυτές αναμένουν την εκκίνηση της περιόδου δημοσίευσης εταιρικών αποτελεσμάτων την επόμενη εβδομάδα, επιδεικνύοντας αισιοδοξία σχετικά με τα μεγέθη που πρόκειται να ανακοινωθούν.

Στα μάκρο της ημέρας, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας αυξήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, παραμένοντας πάντως κοντά σε χαμηλά πολλών δεκαετιών.

Ειδικότερα, οι αρχικές αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 24.000 στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 242.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου.

Οι αρχικές αιτήσεις παραμένουν κοντά σε επίπεδα που τελευταία φορά είχαν καταγραφεί την δεκαετία του 1970.

Παραμένουν επίσης κάτω από το ψυχολογικό επίπεδο των 300.000 για 161 συνεχείς εβδομάδες. Αυτό είναι το μεγαλύτερο σερί από το 1967.

Παράλληλα, τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ έδειξαν ότι διευρύνθηκε το εμπορικό έλλειμμα της χώρας το Φεβρουάριο.

Συγκεκριμένα, το έλλειμμα αυξήθηκε 1,6% από τον προηγούμενο μήνα στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 57,6 δισ. δολ. τον Φεβρουάριο.
Τόσο οι εισαγωγές όσο και οι εξαγωγές αυξήθηκαν 1,7% από τον Ιανουάριο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης