Ανοδικά κινούνται τα futures της Wall Street με τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου NAFTA να βρίσκεται στο επίκεντρο. Οι επενδυτές εκτιμούν πως ΗΠΑ και Μεξικό ενδέχεται να καταλήξουν σε συμφωνία. Το επενδυτικό κλίμα έχει βελτιωθεί επίσης και μετά την ομιλία του επικεφαλής της Fed, Τζέρομ Πάουελ, την Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, προσυνεδριακά, τα futures του Dow Jones κερδίζουν περισσότερες από 100 μονάδες ή 0,45% και διαμορφώνονται στις 25.909 μονάδες. Τα futures του S&P ενισχύονται κατά 0,32% και διαμορφώνονται στις 2.886 μονάδες και αυτά του τεχνολογικού δείκτη Nasdaq κερδίζουν 0,46% στις 7.530 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μεξικανός Υπουργός Οικονομίας Ildefonso Guajardo δήλωσε την Κυριακή ότι οι δύο χώρες βρίσκονται πολύ κοντά στην επίλυση των εμπορικών διαφορών τους. Αυτό θα ανοίξει τον δρόμο για μια νέα συμφωνία ανάμεσα στους δύο εμπορικούς εταίρους, ανέφερε ο Υπουργός, τονίζοντας παράλληλα πως έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος.

Το CNBC αναφέρει πως σύμφωνα με πηγές οι συνομιλίες έχουν ολοκληρωθεί και πως ενδέχεται να υπάρξει ανακοίνωση αργότερα σήμερα.

Σχετικά με την ομιλία του επικεφαλής της Fed, ο Τζέρομ Παουελ υπερασπίστηκε τη στρατηγική σταδιακής αύξησης των επιτοκίων δίνοντας την απάντησή του στις κριτικές πως η κεντρική τράπεζα κινείται είτε πολύ γρήγορα, είτε πολύ αργά, θέτοντας σε κίνδυνο την επέκταση της οικονομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι σταθερές αυξήσεις επιτοκίων της Fed είναι ο καλύτερος τρόπος να προστατέψουμε την οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ και κρατήσουμε την ανάπτυξης της απασχόλησης όσο πιο ισχυρή γίνεται, συγκρατώντας παράλληλα των πληθωρισμό, δήλωσε ο Πάουελ στο πλαίσιο του ετήσιου οικονομικού συνεδρίου της Fed στο Jackson Hole του Κάνσας Σίτι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης