Σε θετικό έδαφος κινούνται οι βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, επιδεικνύοντας διάθεση αντίστασης στις ανησυχίες που πυροδοτούν τα τεκταινόμενα στον Λευκό Οίκο.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones που νωρίτερα βρέθηκε να κερδίζει 100 μονάδες, πλέον ενισχύεται κατά 0,22% στις 24.931,31 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,26% στις 2.754,47 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,17% στις 7.494,30 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτά, την ώρα που η Ουάσινγκτον φαίνεται να βρίσκεται ενώπιον νέων πολιτικών αναταραχών. Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι επίκεινται και άλλες αλλαγές στον Λευκό Οίκο, μετά από την πρόσφατη αιφνίδια αποπομπή του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον.

Συγκεκριμένα, λόγος γίνεται για τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Χέρμπερτ Ρέιμοντ ΜακΜάστερ, με εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου να διαψεύδει πάντως τα σχετικά δημοσιεύματα.

Αβεβαιότητα προκαλούν, εν τω μεταξύ, και οι πληροφορίες που μετέδωσε η New York Times, επικαλούμενη πηγές, ότι ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ κλήτευσε τον Οργανισμό Τραμπ, ζητώντας να του παραδώσει έγγραφα, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων που σχετίζονται με τη Ρωσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα μάκρο της ημέρας τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, έδειξαν ότι η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 1,1% τον Φεβρουάριο, με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 4 μηνών.

Παράλληλα, οι ενάρξεις ανέγερσης κατοικιών υποχώρησαν κατά 7% τον Φεβρουάριο, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Οι επενδυτές στρέφουν, άλλωστε. την προσοχή τους στην κρίσιμη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve την επόμενη εβδομάδα, με τους περισσότερους αναλυτές να περιμένουν νέα αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων – την πρώτη για το 2018.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης