Μεγάλη πτώση κατέγραψαν σήμερα οι κινεζικές μετοχές, με τους δύο βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες να υποχωρούν στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας περίπου τετραετίας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η πτώση σημειώθηκε ύστερα από δημοσιεύματα ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα αποκαλύψει νέους δασμούς σε εισαγώμενα κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δισεκ. δολαρίων αυτή την εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο σύνθετος δείκτης αναφοράς του Χρηματιστηρίου της Σανγκάης υποχώρησε κατά 1,11% στις 2.651,79 μονάδες. Ο δείκτης του Χρηματιστηρίου του Σεντζέν έκλεισε με πτώση κατά 1,41% στις 7.999,35 μονάδες.

Ο δείκτης ChiNext που περιλαμβάνει, όπως ο αμερικανικός Nasdaq, τις ταχέως αναπτυσσόμενες κινεζικές επιχειρήσεις, υποχώρησε κατά 1,23% στις 1.349,78 μονάδες.

Η συνολική αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 206,78 δισεκ. γιουάν (περίπου 30 δισεκ. δολάρια), το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δυόμισι ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές των εταιριών κεραμικών προϊόντων – με τον σχετικό δείκτη να υποχωρεί κατά 2,85%- ενώ ακολούθησαν οι βιομηχανίες επίπλων και χαρτιού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης