Ασταμάτητη φαντάζει η καθοδική πορεία των τραπεζικών μετοχών σήμερα, η οποία συμπαρασύρει το σύνολο του χρηματιστηρίου της Αθήνας σε μια πολύ μεγάλη πτώση.

Το ζήτημα της αποτελεσματικότερης διαχείρισης των προβληματικών δανείων που έθεσε ο Ντάισελμπλουμ στα στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος, αλλά και οι νέες ισορροπίες που θα διαμορφώσει το εκλογικό αποτέλεσμα στη Γερμανία «βυθίζουν» το ΧΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες(ώρα 16.29) 4,04% στις 742,64 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 46,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 60 εκατ. τεμάχια. Πτώση 3,97% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.964,42 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 11,72% στις 787,44 μονάδες.

Επίσης, τις ανησυχίες αυτές τροφοδότησε και η δήλωση του αρχηγού των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), Κρίστιαν Λίντνερ, ότι η θέση για την Ελλάδα ήταν ότι το FDP θα πει “ναι” σε πακέτα διάσωσης εφόσον συμμετέχει το ΔΝΤ και με αυτό να καθίσταται σαφές ότι υπάρχει βιωσιμότητα χρέους.

Έτσι, η Πειραιώς σημειώνει απώλειες 16,45%, η Eurobank υποχωρεί κατά 12,98%, η Εθνική είναι στο -11,87%, η Attica Bank χάνει 10,29% και η Alpha Bank είναι στο -8,33%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απώλειες που φτάνουν το 5,10% σημειώνει ο ΑΔΜΗΕ, η Βιοχαλκο είναι στο -5,03%, ενώ στο -4% κινούνται οι ΔΕΗ και Ελλάκτωρ. Άνω του 3% είναι οι απώλειες σε Ελληνικά Πετρέλαια, Φουρλής και Folli Follie, ενώ άνω του -2% κινούνται οι Λάμδα και Μυτιληναίος.

Άνω του 1% είναι οι απώλειες σε ΕΧΑΕ, Jumbo, ΟΠΑΠ, Τιτάν, ΟΤΕ, ΓΕΚ Τέρνα και Aegean, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Grivalia και Σαράντης.

Στον αντίποδα, ήπια ανοδικά κινούνται οι ΕΕΕ, Motor Oil και ΟΛΠ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης