Θετικά πρόσημα επικράτησαν στα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τις τράπεζες να αποτελούν τον «πρωταγωνιστή» της σημερινής συνεδρίασης.

Συγκεκριμένα, ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε κατά 0,60% στις 12.842 μονάδες, ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε κέρδη κατά 0,73% στις 7.737 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 αυξήθηκε κατά 0,44% στις 5.473 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 διευρύνθηκε κατά 0,79% στις 388,16 μονάδες, ο ιταλικός FTSE MIB έκλεισε με εντυπωσιακή άνοδο κατά 3,42% στις 22.086 μονάδες και τέλος, ο ισπανικός IBEX κατέγραψε αύξηση κατά 1,56% στις 9.898 μονάδες.

Οι διαβεβαιώσεις περί παραμονής της Ιταλίας στην Ευρωζώνη, όπως εκφράστηκαν από τον νέο υπουργό Οικονομικών Τζιοβάνι Τρία, παρείχαν ισχυρή ώθηση στα ιταλικά assets, σκορπώντας κύμα ανακούφισης στους επενδυτές.

Την ίδια ώρα, οι τραπεζικές μετοχές έκλεισαν με άνοδο άνω του 1% χάρη στις προσδοκίες περί περαιτέρω σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής των κυριότερων κεντρικών τραπεζών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Federal Reserve θα ανακοινώσει την Τετάρτη την απόφαση της τελευταίας της συνεδρίασης, με τους αναλυτές να αναμένουν μία ακόμη αύξηση των επιτοκίων.

Την επόμενη ημέρα, η ΕΚΤ θα συνεδριάσει στη Φρανκφούρτη, με τον Μάριο Ντράγκι να αναμένεται να ανακοινώσει την έναρξη της προετοιμασίας για τον τερματισμό της υπερ-χαλαρής πολιτικής.

Στο ταμπλό, παράλληλα, η μετοχή της Daimler υποχώρησε κατά 2,2% λόγω των αναφορών περί εμπλοκής 1 εκατ. οχημάτων στο σκάνδαλο «Dieselgate».

Στον αντίποδα, η μετοχή της Inmarsat έκλεισε στο +12,6% χάρη στην απόρριψη της πρότασης εξαγοράς από την Echostar.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης