Μικρά κέρδη σημειώνουν τα futures δεικτών και μετοχών της Wall Street την Παρασκευή καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ – Κίνας αλλά και την άνοδο των αποδόσεων στα αμερικανικά ομόλογα.

Τα futures του Dow Jones προσθέτουν 72 μονάδες, ενώ τα futures του S&P 500 κερδίζουν 4,8 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq προσθέτει 14,75 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εμπορικές συνομιλίες των Ηνωμένων Πολιτειών με την Κίνα συνεχίζουν να μονοπωλούν το επενδυτικό ενδιαφέρον στον απόηχο της δήλωσης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ πως αμφιβάλει για την επιτυχία των διαπραγματεύσεων.

Η κινεζική κυβέρνηση διέψευσε σήμερα ότι έχει καταθέσει πρόταση για τη μείωση του ελλείμματος με τις ΗΠΑ κατά 200 δισ. δολ.

Στο μεταξύ, τα δύο σώματα του αμερικανικού Κογκρέσου αναμένεται να προωθήσουν νομοσχέδιο που θα δίνει μεγαλύτερες εξουσίες για το μπλοκάρισμα συμφωνιών μεταξύ αμερικανικών και κινεζικών επιχειρήσεων που ενδεχομένως να απειλούν την εθνική ασφάλεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών παραμένουν ταυτόχρονα οι υψηλότερες αποδόσεις στα αμερικανικά ομόλογα. Η απόδοση στο 10ετές κινείται σήμερα πάνω από το 3,1% κοντά σε υψηλό επτά εβδομάδων.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η Campbell Soup ανακοίνωσε ζημιές 393 εκατ. για το τελευταίο τρίμηνο, ενώ αναθεώρησε καθοδικά τις προβλέψεις της για την πορεία των κερδών αυτό το έτος. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι ο διευθύνων σύμβουλος Denise Morrison θα αποχωρήσει από την εταιρεία.

Η εταιρεία αγροτικού και κατασκευαστικού εξοπλισμού Deere & Co. ανακοίνωσε αύξηση κερδών για το τελευταίο τρίμηνο, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Χαμηλότερα των εκτιμήσεων ήταν και τα αποτελέσματα της Nordstrom.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης