Με μικρές απώλειες κινούνται τα futures δεικτών και μετοχών της Wall Street καθώς οι επενδυτές αξιολογούν την τελευταία έκθεση για την πορεία της απασχόλησης και τον πιθανό αντίκτυπο στην πορεία της νομισματικής πολιτικής.

Ειδικότερα, τα futures του Dow Jones χάνουν 69 μονάδες, ενώ τα futures του S&P 500 υποχωρούν κατά 8,25 μονάδες. Τα futures του Nasdaq χάνουν 27,75 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε άλλες 164.000 θέσεις εργασίας τον Απρίλιο.

Ο δείκτης ανεργίας, ο οποίος υπολογίζεται από ξεχωριστή έρευνα στα νοικοκυριά, υποχώρησε στο 3,9% από 4,1% ένα μήνα νωρίτερα. Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2000.

Σημειώνεται ότι οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal έκαναν λόγο για 175.000 νέες θέσεις εργασίας με το ποσοστό ανεργίας αμετάβλητο στο 4%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα κυβερνητικά στοιχεία έδειξαν παράλληλα ότι οι μισθοί αυξήθηκαν 4 cents τον Απρίλιο από τον προηγούμενο μήνα και 2,6% από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Τα στοιχεία έρχονται λίγο μετά την απόφαση της Federal Reserve να κρατήσει αμετάβλητα τα επιτόκια της. Η κεντρική τράπεζα εξετάζει με προσοχή την κατάσταση στην αγορά εργασίας προκειμένου να χαράξει την πορεία της νομισματικής πολιτικής.

Αρκετοί αναλυτές εκτιμούν ότι η ιδιαίτερα ισχυρή αγορά εργασίας θα ασκήσει ανοδική πίεση στον πληθωρισμό, υποχρεώνοντας την κεντρική τράπεζα να προχωρήσει σε ταχύτερη σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής.

Παράλληλα, οι επενδυτές αξιολογούν τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα με την Alibaba να σημειώνει άλμα άνω του 2% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές μετά την ανακοίνωση των μεγεθών της για το τελευταίο τρίμηνο.

Μετά το κλείσιμο της αγοράς ανακοινώνει τα αποτελέσματα της η Berkshire Hathaway του δισεκατομμυριούχου επενδυτή Warren Buffett.

Στο μεταξύ η Apple ενδεχομένως να βρεθεί στο επίκεντρο της προσοχής μετά από δημοσίευμα του CNBC ότι η Berkshire Hathaway αγόρασε 75 εκατ. μετοχές του τεχνολογικού κολοσσού το α΄ τρίμηνο.

Στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών έχουν μπει και οι συνομιλίες της αμερικανικής κυβέρνησης με την Κίνα για το εμπόριο.

Σύμφωνα με αναφορές, ο Λευκός Οίκος έχει υποβάλει λίστα αιτημάτων στο Πεκίνο με στόχο τη μείωση του εμπορικού ελλείμματος των ΗΠΑ στις συναλλαγές με την Κίνα κατά τουλάχιστον 200 δισ. δολ. μέχρι το τέλος του 2020.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης