Μικρές απώλειες σημειώνουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street στις συναλλαγές της Δευτέρας με τους επενδυτές να εμφανίζονται επιφυλακτικοί μετά τα διαδοχικά ρεκόρ των προηγούμενων ημερών και ενώ σήμερα μπαίνουν σε ισχύ τα τελευταία πακέτα δασμών από ΗΠΑ και Κίνα.

Ο Dow σημείωσε την Παρασκευή νέο ρεκόρ, ενώ ο S&P έκλεισε μία ανάσα από το προηγούμενο ιστορικό του υψηλό. Παρά την κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ – Κίνας οι δείκτες έχουν καταγράψει εντυπωσιακά κέρδη τις τελευταίες ημέρες, με τον S&P να ενισχύεται στις οκτώ από τις τελευταίες 10 συνεδριάσεις και τον Dow να σημειώνει την προηγούμενη εβδομάδα τα υψηλότερα εβδομαδιαία κέρδη από τον Ιούλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επενδυτές συνεχίζουν πάντως να παρακολουθούν την εξέλιξη των εμπορικών διαπραγματεύσεων των ΗΠΑ με Κίνα, Ε.Ε. και Καναδά.

Κινέζοι αξιωματούχοι κατηγόρησαν σήμερα τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ότι χρησιμοποιεί τακτικές εκφοβισμού και προωθεί την ατζέντα “America First” σε βάρος των διεθνών σχέσεων των ΗΠΑ.

Οι δηλώσεις ήρθαν καθώς τέθηκαν σήμερα σε ισχύ οι τελευταίοι δασμοί 10% σε κινεζικά αγαθά 200 δισ. δολ. με το Πεκίνο να αντιδρά με αντίποινα 60 δισ. δολ. σε αμερικανικά αγαθά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 92,87 μονάδες (-0,35%) στις 26.650,48 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει πτώση 25,63 μονάδων (-0,32%) στις 7.959,39 μονάδες. O S&P 500 χάνει 7,78 μονάδες (-0,26%) στις 2.921,91 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 7 κινούνται με θετικό πρόσημο και 23 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Walt Disney στα 112,74 δολ. με άνοδο 2,38 δολ. ή σε ποσοστό 2,16%.
Ακολουθούν η Exxon Mobil με κέρδη 2,13% στα 87,02 δολ. και η Chevron στα 122,63 δολ. με άνοδο 1,24%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση είναι η McDonald’s (-1,27%), η 3M (-1,27%) και η Procter & Gamble (-1,20%).

Το ενδιαφέρον θα περάσει σταδιακά αυτή την εβδομάδα στην Federal Reserve η οποία αναμένεται να προχωρήσει σε μία νέα αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων στα μέσα της εβδομάδας.

Η συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve θα ολοκληρωθεί με την συνέντευξη Τύπου του επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας, Jerome Powell, ο οποίος θα αναλύσει το σκεπτικό της Fed και θα μιλήσει για την κατάσταση και τις προοπτικές της οικονομίας.

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης της Chicago Fed για την οικονομική δραστηριότητα σε εθνικό επίπεδο διαμορφώθηκε στο 0,18 τον Αύγουστο, αμετάβλητος από τον προηγούμενο μήνα.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η Comcast Corp. επικράτησε της 21st Century Fox Inc. στη δημοπρασία για την Sky PLC παρουσιάζοντας προσφορά συνολικού ύψους 38,8 δισ. δολ.

Από την πλευρά της η Sirius XM Holdings Inc. συμφώνησε στην εξαγορά της Pandora στο πλαίσιο συμφωνίας ανταλλαγής μετοχών.

Ο τίτλος της Pandora σημειώνει άλμα άνω του 6%, ενώ η Sirius υποχωρεί σε ποσοστό 4,7%.

Τέλος, η Randgold Resources Ltd. και η Barrick Gold Corp. συμφώνησαν στη συγχώνευση των δραστηριοτήτων τους με ανταλλαγή μετοχών δημιουργώντας ένα μεταλλευτικό κολοσσό αξίας 18,3 δισ. δολ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης