Μικρές μεταβολές, με το θετικό πρόσημο να κυριαρχεί, σημειώνουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street, μία μέρα μετά τα ισχυρά κέρδη που κατέγραψαν την Τετάρτη, με οδηγό τις μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου, εν μέσω νέων εκτιμήσεων προς την κατεύθυνση της σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, τα futures του Dow Jones κερδίζουν 59 μονάδες, του S&P 2,25 μονάδες, ενώ του Nasdaq χάνουν σχεδόν 5 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου είναι μεταξύ των πρωταγωνιστών στις προσυνεδριακές συναλλαγές. Την Τετάρτη ο χρηματοοικονομικός κλάδος σημείωσε σημαντική άνοδο αφότου αξιωματούχοι της ΕΚΤ άφησαν να εννοηθεί ότι είναι έτοιμοι να αποκαλύψουν περισσότερα για τα σχέδιά τους για έξοδο από το επιθετικό πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης κατά τη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας.

Οι αγορές πλέον προεξοφλούν κατά 90% την πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων τον Ιούλιο του 2019, ενώ την περασμένη εβδομάδα πιο πιθανή θεωρούνταν η αύξηση των επιτοκίων τον Οκτώβριο του 2019, σύμφωνα με το Reuters.

Την ίδια ώρα, στις ΗΠΑ οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά και σήμερα, με την απόδοση του 10ετούς να φτάνει στο 2,99%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα μάκρο της ημέρας, υποχώρησε ο αριθμός των επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα, σηματοδοτώντας την συνεχιζόμενη θετική πορεία της αγοράς εργασίας.

Συγκεκριμένα, οι αιτήσεις παροχής επιδόματος ανεργίας μειώθηκαν κατά 1.000 στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 222.000 στη διάρκεια της εβδομάδας μέχρι τις 2 Ιουνίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης