Μικρές μεταβολές σημειώνουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street, με τις εμπορικές εντάσεις να παραμένουν στο επίκεντρο των ανησυχιών των επενδυτών.

Συγκεκριμένα, τα futures του Dow Jones χάνουν δύο μονάδες, του S&P κερδίζουν δύο μονάδες και του Nasdaq 17.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επενδυτές εξακολουθούν να ανησυχούν για το ενδεχόμενο οι εμπορικές διενέξεις μεταξύ των ΗΠΑ και των μεγαλύτερων εμπορικών τους εταίρων, όπως η Κίνα και η Ε.Ε., να εξελιχθούν σε μεγάλο βαρίδι για την παγκόσμια οικονομία.

Παρακολουθούν παράλληλα κάποιες διαφωνίες εντός της κυβέρνησης Τραμπ για τον χειρισμό ζητημάτων που αφορούν το εμπόριο.

Συγκεκριμένα, ο Πίτερ Ναβάρο, σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου σε θέματα εμπορίου, δήλωσε τη Δευτέρα πως έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών που θα δοθεί στη δημοσιότητα θα επικεντρώνεται στην Κίνα και σε ό,τι αφορά τις άλλες χώρες “δεν υπάρχει τίποτα στο τραπέζι”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είχε προηγηθεί tweet του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν, στο οποίο ανέφερε πως επενδυτικοί περιορισμοί θα εφαρμοστούν σε όλες τις χώρες που τυχόν προσπαθούν να κλέψουν αμερικανική τεχνολογία, και όχι μόνο στην Κίνα.

Τη Δευτέρα οι βασικοί δείκτες της Wall Street ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές με μεγάλες απώλειες στη δίνη των ανησυχιών για τον κίνδυνο ενός εμπορικού πολέμου των ΗΠΑ με τις υπόλοιπες μεγάλες οικονομίες του πλανήτη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης