Μικρές μεταβολές σημειώνουν τα futures της Wall Street, εν μέσω των συνεχιζόμενων εμπορικών εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
Συγκεκριμένα, τα futures του Dow Jones σημειώνουν πτώση 20 μονάδων, του S&P 4 μονάδων και του Nasdaq σχεδόν 9 μονάδων.

Την Τρίτη ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε πως οι ΗΠΑ δεν έχουν άλλη επιλογή από το να επιβάλουν και επιπλέον δασμούς σε βάρος της Κίνας σε προϊόντα αξίας 267 δισ. δολ.
Τη Δευτέρα είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της επιβολής δασμών σε κινεζικές εισαγωγές αξίας 200 δισ. δολ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απαντώντας, η Κίνα ανακοίνωσε δασμούς από 5% έως 10% σε αμερικανικές εισαγωγές αξίας 60 δισ. δολ., που θα τεθούν σε ισχύ στις 24 Σεπτεμβρίου, ενώ προανήγγειλε περισσότερα αντίμετρα, σε περίπτωση που οι ΗΠΑ προχωρήσουν με υψηλότερους δασμούς, όπως μετέδωσε η Wall Street Journal.

Την ίδια ώρα, ο ιδρυτής της Alibaba Τζακ Μα εκτίμησε ότι ένας εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας θα μπορούσε να κρατήσει και 20 χρόνια.

Στα μάκρο της ημέρας, το αμερικανικό έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, συρρικνώθηκε στα 101,46 δισ. δολάρια στο β΄ τρίμηνο από τα 121,71 δισ. δολάρια στο α΄ τρίμηνο.
click here

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι το έλλειμμα θα διαμορφωνόταν στα 103,2 δισ. δολάρια.

Παράλληλα, με ρυθμό καλύτερο των εκτιμήσεων των αναλυτών αυξήθηκαν τον Αύγουστο οι ενάρξεις κατοικιών στις ΗΠΑ, ωστόσο οι οικοδομικές άδειες σημείωσαν βουτιά, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης