Με απώλειες ξεκίνησαν τη σημερινή συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές μετοχές, ύστερα από την προειδοποίηση για την κερδοφορία της από τη γαλλική Suez και την πτώση των μετοχών των τεχνολογικών εταιριών εν μέσω νέων ανησυχιών για την Apple.

Στις 10:24 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,1%. Ο γερμανικός DAX ήταν αμετάβλητος και ο βρετανικός FTSE σημείωσε πτώση 0,3%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μετοχή της Suez κατέγραψε βουτιά, καθώς η εταιρία διαχείρισης υδάτων και αποβλήτων αναθεώρησε πτωτικά το στόχο για τα κέρδη του 2017, μεταξύ άλλων λόγω πρόσθετων δαπανών στην Ισπανία. Η ομοειδής της Veolia κατέγραψε απώλειες 2,4% ενώ ο δείκτης των εταιριών κοινής ωφελείας σημείωσε πτώση 0,7%.

Οι μετοχές τεχνολογίας υποχώρησαν κατά 0,8% καθώς η JP Morgan υποβάθμισε τη σύστασή της για την εταιρία AMS, που είναι προμηθευτής της Apple, επικαλούμενη την αδυναμία στις παραγγελίες για το iPhone X. Η μετοχή της AMS κατέγραψε βουτιά 7% ενώ η Dialog και η STMicro υποχώρησαν κατά περίπου 3%.

Οι μετοχές υγείας κινούνταν ανοδικά, χάρη στην άνοδο κατά 2% της φαρμακοβιομηχανίας Novartis, η οποία προέβλεψε ότι τα λειτουργικά κέρδη του 2018 θα αυξηθούν ταχύτερα από τις πωλήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης