Με μικτά πρόσημα τερμάτισαν τις συναλλαγές τους οι ευρωαγορές την Τετάρτη, μετά τις ισχυρές απώλειες της Τρίτης κι εν μέσω ανησυχιών των επενδυτών για την πιθανότητα η αντιπαράθεση ΗΠΑ – Κίνας να εξελιχθεί σε ανοικτό εμπορικό πόλεμο.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,28%, ενώ ο γερμανικός DAX κέρδισε 0,14%, ο γαλλικός CAC σημείωσε πτώση 0,34% και ο βρετανικός FTSE 100 κέρδισε 0,31%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κινήθηκε ανοδικά κατά 0,16%, ενώ ο ισπανικός IBEX κατά 0,34%.

Ο σύμβουλος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για ζητήματα εμπορίου Peter Navarro προειδοποίησε εκ νέου το Πεκίνο ότι υποτίμησε την αποφασιστικότητα του αρχηγού του αμερικανικού κράτους, υπονοώντας ότι ο τελευταίος δεν θα διστάσει να κάνει πράξη την επιβολή και νέων δασμών.

Η κυβέρνηση Τραμπ έχει απειλήσει με επιβολή δασμών ύψους 10% σε κινεζικά εισαγόμενα προϊόντα συνολικής αξίας 200 δισ. δολαρίων, μετά την απόφαση της Κίνας να απαντήσει στο πρώτο κύμα αμερικανικών δασμών με δασμολογικά αντίμετρα σε αμερικανικά εισαγόμενα προϊόντα συνολικής αξίας 50 δισ. δολαρίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ενδιαφέρον στρέφεται και στη σύνοδο του ΟΠΕΚ, την Παρασκευή και το Σάββατο στη Βιέννη, με αρμόδιους υπουργούς πετρελαιοπαραγωγών χωρών να έχουν ήδη αρχίσει να συγκεντρώνονται στην αυστριακή πρωτεύουσα.

Στη σύνοδο θα αποφασιστούν οι μελλοντικές κινήσεις όσον αφορά στο ύψος της παραγωγής πετρελαίου το προσεχές διάστημα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης