Με μικτά πρόσημα κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street στις συναλλαγές της Δευτέρας καθώς η διακοπή των κυβερνητικών υπηρεσιών μετά την αποτυχία του Κογκρέσου να καταλήξει σε συμφωνία για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης συνεχίζει να επιβαρύνει το κλίμα.

Οι διαπραγματεύσεις συνεχίστηκαν την Κυριακή στο Κογκρέσο με στόχο να βρεθεί ένας συμβιβασμός χωρίς ωστόσο να σημειωθεί πρόοδος, με το μεταναστευτικό να παραμένει στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Γερουσία αναμένεται να πραγματοποιήσει σήμερα άλλη μία διαδικαστική ψηφοφορία για την χρηματοδότηση της κυβέρνησης μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου, ωστόσο είναι αδιευκρίνιστο αν υπάρχουν αρκετοί ψήφοι για να περάσει το νομοσχέδιο.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 35,26 μονάδες (-0,14%) διολισθαίνοντας στις 26.036,37 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κερδίζει 10,72 μονάδες (0,15%) στις 7.348,05 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει μικρά κέρδη 0,05% στις 2.811,81 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 14 κινούνται με θετικό πρόσημο και 16 με αρνητικό. Τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Verizon Communications στα 52,74 δολ. με άνοδο 0,83 δολ. ή σε ποσοστό 1,52%. Ακολουθούν η Goldman Sachs στα 259,16 δολ. με άνοδο 1,18% και η Intel με κέρδη 0,86% στα 45,21 δολ.

Στον αντίποδα, οι μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η United Technologies (-1,55%), Nike (-1,25%) και 3M (-0,86%).

Το “πάγωμα” βασικών κυβερνητικών υπηρεσιών ως αποτέλεσμα της ασυμφωνίας στο Κογκρέσο μπορεί να επιφέρει καθυστερήσεις ή και ακυρώσεις στα μακροοικονομικά στοιχεία που είναι προγραμματισμένα για αυτή την εβδομάδας. Σημειώνεται ότι αυτή την εβδομάδα θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για το αμερικανικό ΑΕΠ.

Σήμερα ανακοινώθηκε ο δείκτης εθνικής δραστηριότητας της Chicago Federal Reserve ο οποίος ενισχύθηκε στο 0,27 τον Δεκέμβριο από 0,11 τον προηγούμενο μήνα.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, οι Juno Therapeutics Inc. και Bioverativ Inc. σημειώνουν ράλι 27% και 63% αντίστοιχα καθώς έχουν βρεθεί να αποτελούν στόχο εξαγοράς. Ειδικότερα, η Celgene Corp. ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να αγοράσει την Juno έναντι 9 δισ. δολ. ενώ η Sanofi SA γνωστοποίησε ότι θα προχωρήσει στην εξαγορά της Bioverativ έναντι 12 δισ. δολ.

Σε συμφωνία για τη συγχώνευση των δραστηριοτήτων τους κατέληξαν εξάλλου οι BioCryst Pharmaceuticals και Idera Pharmaceuticals.

Παράλληλα, η ασφαλιστική Validus Holding Ltd. σημειώνει άλμα 44,3% μετά την ανακοίνωση του ασφαλιστικού κολοσσού American International Group Inc.ότι θα προχωρήσει στην εξαγορά της Validus για περίπου 6 δισ. δολ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης