Με μικτά πρόσημα τερμάτισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αφού δέχθηκαν πιέσεις από τη “διολίσθηση” των τιμών του πετρελαίου.

Ο πανευρπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με πτώση 0,06% στις 392,14 μονάδες. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,04%, ενώ ο γαλλικός CAC 40 υποχώρησε 0,08% και ο γερμανικός DAX κατέγραψε απώλειες 0,17%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB έχασε 0,37%, ο ισπανικός IBEX 35 σημείωσε άνοδο 0,28% και ο πορτογαλικός PSI 20 διαμορφώθηκε 0,59% υψηλότερα.

Οι ευρωαγορές δέχθηκαν πετρελαϊκές πιέσεις. Η συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ του ΟΠΕΚ και άλλων πετρελαιοπαραγωγών χωρών, σήμερα στη Βιέννη, για την επέκταση των περικοπών στην παραγωγή πετρελαίου, κατά εννέα μήνες, έως τον Μάρτιο του 2018, δεν ικανοποίησε τους επενδυτές που ήλπιζαν σε κάτι καλύτερο.

Παράλληλα, οι δηλώσεις του υπουργού Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας Khalid al-Falih ότι ο ΟΠΕΚ δεν θα προχωρήσει σε μεγαλύτερες περικοπές στην παραγωγή του επιβάρυναν το κλίμα, ωθώντας τις τιμές του αργού στο “κόκκινο”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτό το πλαίσιο, οι μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου γνώρισαν “βουτιά” 1,19%, με την Amec Foster και την Tullow Oil να σημειώνουν απώλειες κατά 3,5% έκαστη, την ώρα που η Petrofac έφθασε να υποχωρεί μέχρι και 29,95%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης