Με αρνητικό πρόσημο κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Παρασκευή καθώς επανέρχονται και πάλι στο προσκήνιο οι ανησυχίες για έναν εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ – Κίνας εν μέσω δημοσιευμάτων ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα προχωρήσει με την επιβολή και νέων δασμών κατά του Πεκίνου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg ο Αμερικανός πρόεδρος θέλει να προχωρήσει με το σχέδιο του για την επιβολή δασμών σε κινεζικά αγαθά $200 δισ. Η περίοδος διαβούλευσης ολοκληρώνεται στις 6 Σεπτεμβρίου και ο Τραμπ θέλει να επιβάλει τους δασμούς με την εκπνοή της προθεσμίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αμερικανός πρόεδρος απείλησε παράλληλα να αποσύρει τις ΗΠΑ από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο δείκτης Dow Jones χάνει 20,48 μονάδες (-0,08%) στις 25.965,92 μονάδες, ο Nasdaq προσθέτει 15,04 μονάδες (0,19%) στις 8.103,70 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχωρεί οριακά 0,03% στις 2.900,22 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 14 κινούνται με θετικό πρόσημο και 16 με αρνητικό. Εξ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Apple στα 227,72 δολ. με άνοδο 2,67 δολ. ή σε ποσοστό 1,19% και ακολουθούν η Nike στα 81,92 δολ. με άνοδο 0,90% και η Walgreens Boots Alliance με κέρδη 0,47% στα 68,12 δολ.

Στον αντίποδα, οι μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η Chevron (-1,14%), η JPMorgan Chase (-1,02%) και η Goldman Sachs Group (-0,71%).

Σημειώνεται ότι η αμερικανική αγορά θα παραμείνει κλειστή τη Δευτέρα λόγω της εθνικής γιορτής της Ημέρας της Εργασίας.

Παρά την αυξημένη αβεβαιότητα πάντως οι δείκτες παραμένουν κοντά στα ιστορικά τους υψηλά μετά το ράλι και τα διαδοχικά ρεκόρ των προηγούμενων ημερών. Από την αρχή του μήνα οι δείκτες καταγράφουν ισχυρά κέρδη, με τον Dow να κερδίζει 2,3%, τον S&P να ενισχύεται περίπου 3% και τον Nasdaq πάνω από 5%.

S&P και Nasdaq συμπληρώνουν παράλληλα πέντε διαδοχικούς ανοδικούς μήνες, ενώ ο Dow Jones δύο μήνες ανόδου.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις η Coca-Cola Co. ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προχωρήσει στην εξαγορά της αλυσίδας καταστημάτων καφέ έναντι 5,1 δισ. δολ.

Η Lululemon Athletica Inc. ανακοίνωσε χθες το βράδυ κέρδη που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ αναθεώρησε ανοδικά και τις προβλέψεις της για το σύνολο του έτους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης