Πτωτικό άνοιγμα προμηνύουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street, μετά και την “πολεμική” απάντηση Τραμπ στη ρωσική προειδοποίηση για τη Συρία.

Οι γεωπολιτικές ανησυχίες είχαν ήδη επιστρέψει στο προσκήνιο, καθώς οι ΗΠΑ φαίνεται να προετοιμάζονται για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά του καθεστώτος Άσαντ, μετά τη φερόμενη επίθεση με χημικά στη συριακή πόλη Ντούμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, μέσω tweet από τον προσωπικό του λογαριασμό, ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε τη Μόσχα να προετοιμαστεί διότι… οι πύραυλοι στη Συρία έρχονται.

Τα futures του Dow Jones μετά τις προειδοποιήσεις Τραμπ διεύρυναν τις απώλειες που ήδη κατέγραφαν νωρίτερα και τώρα χάνουν περίπου 220 μονάδες. Τα futures του S&P 500 υποχωρούν περίπου 24 μονάδες και του Nasdaq 57 μονάδες.

“Η Ρωσία δεσμεύεται να καταρρίψει όλους τους πυραύλους που θα εκτοξευτούν κατά της Συρίας. Ετοιμάσου Ρωσία, διότι θα έρθουν, ωραίοι και καινούριοι και “έξυπνοι” πύραυλοι” έγραψε ο Τραμπ στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
«Δεν θα έπρεπε να είστε εταίροι με ένα ζώο που σκοτώνει τους ανθρώπους του με χημικά και το απολαμβάνει!» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Των απειλών του Αμερικανού προέδρου είχε προηγηθεί η δήλωση του Ρώσου πρεσβευτή στον Λίβανο Αλεξάντερ Ζασίπκιν ότι θα καταρριφθούν οποιοιδήποτε αμερικανικοί πύραυλοι ριφθούν στη Συρία, προσθέτοντας ότι στο στόχαστρο θα μπουν επίσης τα σημεία προέλευσής τους.

Την Τρίτη οι βασικοί δείκτες της Wall Street κινήθηκαν έντονα ανοδικά σε κλίμα αισιοδοξίας ότι ΗΠΑ και Κίνα θα διατηρήσουν ανοικτές γραμμές επικοινωνίας για την αποφυγή περαιτέρω ενεργειών που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στο ξέσπασμα ενός εμπορικού πολέμου με απρόβλεπτες συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία.

Την αισιοδοξία τροφοδότησαν οι δηλώσεις του προέδρου της Κίνας Xi Jinping ο οποίος, μιλώντας στο Boao Forum for Asia, ανακοίνωσε ότι το Πεκίνο σχεδιάζει να δώσει σε ξένες εταιρείες μεγαλύτερη πρόσβαση στον χρηματοοικονομικό και κατασκευαστικό τομέα της χώρας.

Ο Κινέζος πρόεδρος μίλησε επίσης για μειώσεις στους δασμούς που επιβάλλονται στα εισαγόμενα αυτοκίνητα καθώς και για την περαιτέρω βελτίωση των κανονισμών προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας, μεταξύ άλλων μέτρων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης