Πτωτικές τάσεις προμηνύουν τα futures της Wall Street, παρά το πρόσφατο διήμερο ράλι των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών, που διαδέχθηκε το sell-off της προηγούμενης εβδομάδας.

Τα futures του Dow υποχωρούν κατά 122 μονάδες, ενώ και τα futures του Nasdaq και του S&P 500 δείχνουν εκκίνηση της συνεδρίασης σε αρνητικό έδαφος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα πάντως, η πρόεδρος της Cleveland Fed, Loretta Mester εκτιμά πως οι απότομες κινήσεις που σημειώθηκαν στο χρηματιστήριο τις 10 τελευταίες ημέρες παραμένουν “πολύ μακριά” από το να είναι αρκετά μεγάλες ώστε να διαχυθούν και να πλήξουν την οικονομία.

«Αναμένω ότι η οικονομία θα λειτουργήσει μέσω αυτού του επεισοδίου αναταραχής στην αγορά και δεν έχω αλλάξει τις εκτιμήσεις μου», τόνισε η Mester σε ομιλία της στο Οχάιο.

Η Mester πρόσθεσε πως ήθελε η κεντρική τράπεζα να διατηρήσει τον σταδιακό ρυθμό αύξησης των επιτοκίων φέτος και στο επόμενο έτος “με ρυθμό παρόμοιο” με τις τρεις κινήσεις του 2017 κατά 0,25%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πιστεύω ότι αυτή η σταδιακή ανοδική πορεία των επιτοκίων θα βοηθήσει ώστε να εξισορροπηθούν οι κίνδυνοι και να επεκταθεί η ανάπτυξη», τόνισε.

Ωστόσο, υπογράμμισε πως «εάν η οικονομία βελτιωθεί περαιτέρω, ίσως χρειαστεί να αλλάξουμε λίγο πορεία: εάν ο πληθωρισμός μας εκπλήξει προς τα κάτω, ίσως χρειαστεί να πάμε λίγο πιο αργά», πρόσθεσε.

Τη Δευτέρα, ο Dow έκανε άλμα 400 μονάδων, ενώ άνοδο σημείωσαν επίσης Nasdaq και S&P 500, λαμβάνοντας ώθηση από τις εξαγγελίες του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για ένα επενδυτικό πακέτο που θα κατευθυνθεί σε έργα υποδομών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης