Πτώση σημείωναν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές καθώς βαθαίνει η πολιτική αντιπαράθεση της Ισπανίας με την Καταλονία, ενώ μια σειρά από εταιρικές ανακοινώσεις και τριμηνιαία αποτελέσματα φάνηκαν να απογοητεύουν τους επενδυτές.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση κατά 0,6%, καθώς η Καταλονία δεν τήρησε την προθεσμία που της έδωσε η Μαδρίτη προκειμένου να υπαναχωρήσει στην πορεία της προς την ανεξαρτησία, με την ισπανική κυβέρνηση να ανακοινώνει ότι θα συνεχίσει τη διαδικασία που προβλέπεται από το άρθρο 155 του Συντάγματος για την αποκατάσταση της νομιμότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ισπανικός δείκτης IBEX κατέγραψε πτώση κατά 1%, σημειώνοντας υποαπόδοση έναντι των άλλων ευρωπαϊκών αγορών. Ο βρετανικός δείκτης FTSE, ο γαλλικός CAC 40, ο γερμανικός DAX και ο ιταλικός FTSE MIB σημείωσαν νωρίτερα πτώση κατά 0,6%, 0,5%, 0,6% και 0,9% αντίστοιχα.

Οι τραπεζικές μετοχές υποχώρησαν κατά 0,7% καθώς οι ισπανικοί τίτλοι δέχονταν πιέσεις, ενώ οι αποδόσεις των ισπανικών κρατικών ομολόγων αυξήθηκαν.

Σε επίπεδο εταιρικών αποτελεσμάτων, η μετοχή της διαφημιστικής εταιρίας Publicis κατέγραψε βουτιά άνω του 6%, αφού οι πωλήσεις τρίτου τριμήνου ήταν χαμηλότερες των προβλέψεων της αγοράς. Η γερμανική εταιρία οχημάτων τύπου κλαρκ Kion υποχώρησε κατά 9,2% αφού αναθεώρησε πτωτικά τις προβλέψεις της για το 2017.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης