Τα οικονομικά αποτελέσματα και οι επιχειρηματικές συμφωνίες βρέθηκαν στο επίκεντρο σήμερα κατά την έναρξη της διαπραγμάτευσης στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την ευρύτερη αγορά να ακολουθεί πτωτικά τις αμερικανικές μετοχές.

Η βρετανική Informa σημείωσε πτώση 5,4% μετά την προσφορά που υπέβαλε για την εξαγορά της βρετανικής εταιρείας διοργάνωσης εκδηλώσεων UBM, η οποία κατέγραψε άλμα 16%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο οίκος μόδας Burberry και ο εκπαιδευτικός εκδοτικός οίκος Pearson σημείωναν από τις μεγαλύτερες απώλειες ύστερα από την ανακοίνωση απογοητευτικών αποτελεσμάτων.

Οι απώλειές τους, παράλληλα με την αδυναμία στους κλάδους χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και υγείας, παρέσυραν νωρίτερα τον πανευρωπαϊκό δείκτη STOXX 600 σε πτώση 0,3%. Ο βρετανικός FTSE επίσης υποχώρησε κατά 0,3%.

Η βρετανική εταιρεία ανάληψης έργων Interserve κατέγραψε βουτιά 10%, αφού η εφημερίδα «Financial Times» ανέφερε ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης είναι «πολύ ανήσυχοι» και έχουν συστήσει μια ομάδα αξιωματούχων για να παρακολουθεί την εταιρεία ύστερα από την κατάρρευση της ανταγωνίστριας Carillion.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τεχνολογικός ήταν μεταξύ των λίγων κλάδων που κινούνταν σε θετικό έδαφος, βρίσκοντας στήριξη στην άνοδο κατά 3,6% της ολλανδικής εταιρείας ASML, η οποία ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων καθαρά κέρδη για το τέταρτο τρίμηνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης