Πτωτικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα, καθώς μια σειρά εταιρικών αποτελεσμάτων δεν κατάφερε να ενισχύσει το κλίμα μετά το νέο κύμα εικασιών για ταχύτερη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων που έπληξε τη Wall Street και την Asia, και αποδυνάμωσε τη διάθεση για ρίσκο παγκοσμίως.

Στις 10.34 ώρα Ελλάδας, τα περισσότερα χρηματιστήρια και δείκτες κινούνταν πτωτικά, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη STOXX 600 να υποχωρεί κατά 0,7%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μετοχή της βρετανικής τράπεζας Barclays σημείωσε νωρίτερα άνοδο κατά 5,8%, αφού δεσμεύθηκε να αποκαταστήσει πλήρως το μέρισμά της -το οποίο είχε μειώσει κατά το ήμισυ- με τη διανομή 6,5 πενών ανά μετοχή το 2018.

Η γαλλική εταιρεία υδάτων και αποβλήτων Veolia κατέγραψε άλμα 3,3%, αφού ανακοίνωσε υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης για τις αρχές του 2018. Ο διψήφιος ρυθμός ανάπτυξής της διεθνώς και η ανάκαμψη στη Γαλλία ενίσχυσαν τα λειτουργικά κέρδη του 2017.

Ο βρετανικός ενεργειακός πάροχος Centrica, που τον Νοέμβριο εξέδωσε προειδοποίηση για την κερδοφορία του, σημείωσε άνοδο 3,1%, αφού αναθεώρησε ανοδικά τον στόχο για την εξοικονόμηση δαπανών κατά 500 εκατ. λίρες και είπε ότι θα προχωρήσει στην περικοπή περίπου 4.000 θέσεων εργασίας έως το 2020.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανοδικά κινήθηκαν κι άλλες εταιρείες μεγάλης κεφαλαιοποίησης μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους, όπως ο βελγικός φαρμακευτικός όμιλος UCB, που ενισχύθηκε κατά 4,4%, και ο γαλλικός όμιλος χημικών Arkema, που ενισχύθηκε κατά 3,6%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης