Σε πτωτικό άνοιγμα παραπέμπουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street, μετά το πενθήμερο ανοδικό σερί του Dow Jones.

Συγκεκριμένα, τα futures του Dow Jones χάνουν 109 μονάδες, του S&P σχεδόν 12 μονάδες και του Nasdaq 48 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Τετάρτη ο Dow Jones κατέγραψε κέρδη-ρεκόρ και συνολικά η Wall Street βρήκε στήριγμα σε ισχυρά οικονομικά στοιχεία, όμως οι μετοχές τελικά δεν διατήρησαν έως το τέλος τα υψηλά που κατέγραψαν ενδοσυνεδριακά, λόγω της ανόδου των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων. Συγκεκριμένα, και σήμερα η απόδοση του 10ετούς είναι πάνω από το 3% και ειδικότερα κοντά στο 3,2%.

Σημειώνεται πως οι υψηλές αποδόσεις των ομολόγων μπορεί να μειώσουν τη διάθεση για αγορά μετοχών, καθώς προσφέρουν μεγαλύτερο κέρδος κέρδος για τους επενδυτές, χωρίς το ρίσκο ή τη μεταβλητότητα που μπορεί να συνοδεύουν κάποιες μετοχές.

Οι αποδόσεις των ομολόγων πιθανότητα θα βρεθούν και σήμερα στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις στο μέτωπο του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ – Κίνας.

Στα μάκρο της ημέρας, ο αριθμός των Αμερικανών που αιτήθηκαν χορήγησης επιδόματος ανεργίας υποχώρησε την περασμένη εβδομάδα, υποδηλώνοντας ότι ο τυφώνας Φλόρενς είχε μια σχετικά μέτρια επίδραση στην αγορά εργασίας.

Οι αιτήσεις παροχής επιδομάτων ανεργίας μειώθηκαν κατά 8.000 στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 207.000 στην εβδομάδα μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της The Wall Street Journal, ανέμεναν 215.000 νέες αιτήσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης