Επιφυλακτικότητα προμηνύουν τα futures της Wall Street για τη σημερινή συνεδρίαση, θέτοντας το αμερικανικό χρηματιστήριο σε τροχιά για μία ακόμη πτωτική ημέρα.

Ειδικότερα, τα futures του βιομηχανικού Dow Jones υποχωρούν κατά 0,14% και τα futures του S&P 500 σημειώνουν πτώση 0,05%, ενώ τα futures του τεχνολογικού Nasdaq ενισχύονται κατά 0,10%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτά, μετά από τις χθεσινές απώλειες των δεικτών και καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Federal Reserve που θα έλθουν σήμερα στη δημοσιότητα, συνιστώντας μια σημαντική ένδειξη για τη νομισματική πολιτική που σχεδιάζει να ακολουθήσει η Κεντρική Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Τα τελευταία σημάδια που παραπέμπουν σε αύξηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, ενισχύουν τις πιθανότητες η Fed να προβεί σε ταχύτερη αύξηση των επιτοκίων, εξέλιξη που θα μπορούσε να απομακρύνει τους επενδυτές από τις μετοχές.

Στο “μέτωπο” των επιχειρήσεων, η μετοχή της Walmart κινείται ήπια ανοδικά, στις προσυνεδριακές συναλλαγές, σε μια προσπάθεια να ανακάμψει μετά από τη μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση των τελευταίων 30 ετών που υπέστη στον απόηχο των αποθαρρυντικών αποτελεσμάτων τριμήνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έδαφος κερδίζει, εν τω μεταξύ, σήμερα το δολάριο, έναντι των υπόλοιπων νομισμάτων, με το αργό να “διολισθαίνει” σε αρνητικό έδαφος και τον χρυσό να δέχεται πιέσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης