Αρνητική κίνηση των δεικτών προμηνύουν τα futures της Wall Street, την ώρα που οι επενδυτές αξιολογούν τα εταιρικά αποτελέσματα, αλλά και τις πολιτικές εξελίξεις.

Τα futures του βιομηχανικού Dow Jones σημειώνουν πτώση 92 μονάδων, εκείνα του τεχνολογικού Nasdaq πτώση 27,75, ενώ και τα futures του S&P 500 υποχωρούν κατά 8,25 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μετοχές της IBM σημειώνουν άνοδο 2,5% στις προσυνεδριακές συναλλαγές, μετά την ανακοίνωση εσόδων και κερδών τα οποία υπερέβησαν τις εκτιμήσεις.

Η American Express ανακοίνωσε κέρδη ελάχιστα υψηλότερα των προβλέψεων, με τη μετοχή της να υποχωρεί κατά 2% λίγο πριν την έναρξη των συναλλαγών.

Η Bank of NY Mellon ανακοίνωσε αποτελέσματα τριμήνου πολύ κοντά στα αναμενόμενα, ενώ η Microsoft αναμένεται να ανακοινώσει τα δικά της αμέσως μετά τη λήξη της σημερινής συνεδρίασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Wall Street έκλεισε με άνοδο την Τετάρτη, με οδηγό κυρίως τα καλύτερα των προσδοκιών εταιρικά αποτελέσματα.

Την ίδια ώρα, οι traders παρακολουθούν τις κινήσεις της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ, που υπονόησε ότι οι ΗΠΑ πιθανόν να διαπραγματευτούν μια εμπορική συμφωνία με το Μεξικό.
Ο Λευκός Οίκος άφησε επίσης να εννοηθεί ότι αναμένει προσφορά και από την Ευρώπη για πιθανή συμφωνία ελεύθερου εμπορίου.

Μιλώντας στο CNBC την Τετάρτη, ο βοηθός (σύμβουλος) του προέδρου των ΗΠΑ για ζητήματα Οικονομίας Larry Kudlow δήλωσε ότι ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα στον Λευκό Οίκο, πιθανότατα θα ρίξει στο τραπέζι “μια σημαντική προσφορά συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου”.

Στα μάκρο της ημέρας, ο αριθμός των Αμερικανών που αιτήθηκαν νέων επιδομάτων ανεργίας υποχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε δεκαετιών.

Τα επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν κατά 8.000 στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 207.000 στη διάρκεια της εβδομάδας μέχρι τις 14 Ιουλίου, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας.

Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο των επιδομάτων από το Δεκέμβριο του 1969, όταν τα επιδόματα είχαν διαμορφωθεί στις 202.000.

Οι οικονομολόγοι έκαναν λόγο για 220.000 νέα επιδόματα ανεργίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης