Άνοδο σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα, αφού ο οίκος Moody’s χαρακτήρισε σταθερές τις προοπτικές για την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ιταλίας, περιορίζοντας τις ανησυχίες για το ξεπούλημα στα κρατικά ομολόγα της χώρας και ενισχύοντας τις μετοχές των ιταλικών τραπεζών.

Οι ιταλικές τράπεζες, που έχουν μεγάλη έκθεση στα κρατικά ομόλογα, κατέγραψαν άνοδο άνω του 3%, οδηγώντας σε κέρδη τους ευρωπαϊκούς τραπεζικούς τίτλους και βοηθώντας τον πανευρωπαϊκό δείκτη STOXX 600 να ενισχυθεί κατά 0,4% ύστερα από τρεις συνεχείς ημέρες απωλειών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενισχυμένες ήταν οι αυτοκινητοβιομηχανίες, με τη Fiat Chrysler να σημειώνει άνοδο 4,3%, αφού η ιταλοαμερικανική εταιρεία αποφάσισε να πουλήσει τη μονάδα Magneti Marelli σε μία συμφωνία ύψους 6,2 δισ. ευρώ.

Πτώση 5,2% εμφάνισε η μετοχή της Philips, καθώς η ολλανδική εταιρεία ανακοίνωσε χαμηλότερη της αναμενόμενης αύξηση των λειτουργικών της κερδών.

Η μετοχή της Ryanair ενισχύθηκε κατά 3,2%, παρόλο που ανακοίνωσε πτώση 7% στα κέρδη της κατά την περίοδο Απριλίου-Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με χρηματιστές, δεν υπήρξαν αρνητικές εκπλήξεις στα αποτελέσματα της εταιρείας μετά την πρόσφατη προειδοποίηση για την κερδοφορία της.

Συνάλλαγμα
Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ έναντι του δολαρίου σημειώνει οριακή άνοδο σε ποσοστό 0,09% και διαμορφώνεται στα 1,1524 δολάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ευρώ βρίσκεται στα 129,904 γιεν, στο 0,8822 με τη στερλίνα και στο με 1,1478 το ελβετικό φράγκο.

Η ισοτιμία του δολαρίου ενισχύεται σε ποσοστό 0,25% έναντι του γιεν και διαμορφώνεται στα 129,921 γιεν.

Η στερλίνα έναντι του δολαρίου καταγράφει οριακή πτώση 0,04% και διαμορφώνεται στα 1,3061 δολάρια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης