Ανοδικά κινούνται οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street, εν μέσω της ανακοίνωσης ισχυρών οικονομικών αποτελεσμάτων από μεγάλες τράπεζες.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones ενισχύεται 0,27% στις 24.549,17 μονάδες, με πρωταγωνιστή την General Electric, ο S&P 500 κερδίζει 0,36% στις 2.673,48 μονάδες, με οδηγό τις μετοχές του κλάδου της ενέργειας, ενώ και ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,23% στις 7.155,25 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Citigroup, Wells Fargo και JPMorgan ανακοίνωσαν κέρδη και έσοδα τριμήνου που που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Σημειώνεται πως οι προσδοκίες για αυτήν την περίοδο ανακοίνωσης οικονομικών αποτελεσμάτων είναι υψηλές, ειδικά σε ό,τι αφορά τις εταιρείες του χρηματοοικονομικού κλάδου. Την επόμενη εβδομάδα τα αποτελέσματά τους ανακοινώνουν Bank of America, Goldman Sachs και Morgan Stanley.

Ωστόσο, τα κέρδη της σημερινής συνεδρίασης είναι συγκρατημένα, λόγω των συνεχιζόμενων ανησυχιών για το ενδεχόμενο εμπορικού πολέμου ΗΠΑ – Κίνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Wall Street Journal, επικαλούμενη αξιωματούχους με γνώση της υπόθεσης, μετέδωσε ότι η κυβέρνηση Τραμπ σχεδιάζει να ενισχύσει την πίεση προς το Πεκίνο μέσω νέων δασμών αλλά και απειλών για μπλόκο σε κινεζικές τεχνολογικές επενδύσεις στις ΗΠΑ.

Την Πέμπτη οι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες τερμάτισαν με ισχυρά κέρδη, καθώς οι γεωπολιτικές ανησυχίες φαίνεται πως μετριάστηκαν, μετά τις νεότερες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου αναφορικά με τον ενδεχόμενο στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης