Μικρές μεταβολές σημειώνουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street την Τρίτη με τους επενδυτές να εμφανίζονται επιφυλακτικοί μετά τα ισχυρά κέρδη της προηγούμενης ημέρας και ενώ ο πρόεδρος της Federal Reserve, Jerome Powell καταθέτει στο Κογκρέσο για την πορεία της οικονομίας και της νομισματικής πολιτικής.

«Η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής θα συνεχίσει να κρατά την ισορροπία, αποφεύγοντας να υπερθερμάνει την οικονομία και επαναφέροντας τον πληθωρισμό στο 2% σε διατηρήσιμη βάση», ανέφερε στην ομιλία του στην Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής ο Powell.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην πρώτη του εμφάνιση του στο Κογκρέσο από την ανάληψη της ηγεσίας της κεντρικής τράπεζας στις αρχές του μήνα ο Powell πέρασε ένα μήνυμα σταθερότητας, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος και οι συνάδελφοι του συνεχίζουν να εκτιμούν ότι οι σταδιακές αυξήσεις των επιτοκίων είναι η κατάλληλη προσέγγιση.

Ο Powell έσπευσε ταυτόχρονα να εκτονώσει τις ανησυχίες που έχει πυροδοτήσει η πρόσφατη μεταβλητότητα στις αγορές, σημειώνοντας ότι οι έντονες διακυμάνσεις που έχουν σημειωθεί την τελευταία περίοδο στα ταμπλό, δεν αναμένεται να έχουν ισχυρό αντίκτυπο στο outlook της οικονομίας.

Την Πέμπτη ο Powell θα καταθέσει σε Επιτροπή της Γερουσίας χωρίς να αναμένονται σημαντικές αλλαγές στην ομιλία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 10,72 μονάδες (-0,04%) στις 25.696,12 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq υποχωρεί 13,38 μονάδες (-0,21%) στις 7.406,71 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κερδίζει 1,31 μονάδες (0,05%) στις 2.780,91 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 13 κινούνται με θετικό πρόσημο και 17 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η General Electric στα 15,05 δολ. με άνοδο 0,41 δολ. ή σε ποσοστό 2,83%. Ακολουθούν η Intel στα 49,97 δολ. με άνοδο 1,77% και η Exxon Mobil με κέρδη 0,70% στα 79,41 δολ.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα είναι η Walt Disney (-3,10%), η JP Morgan Chase (-0,85%) και η Cisco Systems (-0,78%).

Στα μάκρο της ημέρας τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι οι παραγγελίες διαρκών αγαθών σημείωσαν βουτιά 3,7% τον Ιανουάριο.

Παράλληλα, τα προκαταρκτικά στοιχεία για τις εμπορικές συναλλαγές των ΗΠΑ έδειξαν ότι το εμπορικό έλλειμμα αυξήθηκε 3% στα 74,4 δισ. δολ. τον προηγούμενο μήνα, κάτι που αναμένεται να επηρεάσει αρνητική την πορεία του ΑΕΠ το α΄ τρίμηνο.

Από το μέτωπο των αποτελεσμάτων, οι μετοχές της AutoZone Inc. σημειώνουν βουτιά 6% μετά την ανακοίνωση κερδών και πωλήσεων που δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η Fitbit Inc. στο μεταξύ κατρακυλά 10% μετά την ανακοίνωση χαμηλότερων των εκτιμήσεων εσόδων και κερδών.

Ισχυρά κέρδη 12,3% σημειώνει από την πλευρά της η Macy’s Inc.καθώς τα τριμηνιαία κέρδη ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις.

Μεγάλες απώλειες 5,7% σημειώνει εξάλλου ο τίτλος της Comcast Corp. μετά την ανακοίνωση του τηλεπικοινωνιακού κολοσσού ότι θα υποβάλει προσφορά ύψους 30,87 δισ. δολ. για την Sky PLC.

Η προσφορά της Comcast είναι υψηλότερη από την πρόταση της 21st Century Fox του Rupert Murdoch η οποία προσπαθεί να εξαγοράσει το 61% της Sky που δεν κατέχει ήδη. Οι μετοχές της Sky στο μεταξύ σημειώνουν ράλι 20% στο Λονδίνο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης