Το 4ο διαδοχικό τους ρεκόρ διεκδικούν οι S&P 500 και Nasdaq, με τους επενδυτές να βρίσκουν νέους λόγους να δώσουν αποφασιστική ώθηση στις μετοχές μετά το πολυήμερο ανοδικό σερί. Με την τάση αυτή δεν ευθυγραμμίζεται ο Dow Jones που σημειώνει συγκρατημένες απώλειες.

Αναλυτικότερα, ο ​​​​​​Dow Jones υποχωρεί κατά 0,04% στις 26.054 μονάδες.
Ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,11% στις 2.900 μονάδες και ο Nasdaq κατά 0,28% στις 8.052 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δείκτες σημείωσαν μικρά κέρδη χθες, με τον S&P και τον Nasdaq να καταγράφουν νέα ιστορικά υψηλά για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση.

Από την αρχή του μήνα ο Dow Jones κερδίζει 2,6%, ο S&P ενισχύεται 2,9%, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 4,7%. Παράλληλα, S&P και Nasdaq οδεύουν για τον πέμπτο διαδοχικό ανοδικό μήνα.

Οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους σήμερα στα στοιχεία για την πορεία του αμερικανικού ΑΕΠ το β΄ τρίμηνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε το β΄ τρίμηνο με ελαφρώς ισχυρότερο ρυθμό απ’ ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί, όπως έδειξαν τα αναθεωρημένα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Ειδικότερα, το αμερικανικό ΑΕΠ αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 4,2% το β΄ τρίμηνο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ.

Η προηγούμενη εκτίμηση τοποθετούσε την ανάπτυξη στο 4,1%, ενώ οι αναλυτές σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal περίμεναν η μέτρηση να παραμείνει αμετάβλητη στο 4,1%.

Η μέτρηση του β΄ τριμήνου παρέμεινε η ισχυρότερη των τελευταίων τεσσάρων ετών περίπου. Το α΄ τρίμηνο η αμερικανική οικονομία είχε αναπτυχθεί 2,2%.

Από το μέτωπο των αποτελεσμάτων, η Hewlett Packard Enterprise Co. ανακοίνωσε κέρδη γ΄ τριμήνου που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Παράλληλα, οι εκτιμήσεις της εταιρείας επίσης αποδείχθηκαν καλύτερες των προβλέψεων.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης