Σε θετικό έδαφος τερμάτισαν οι βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, την πρώτη ημέρα του Σεπτεμβρίου, με τον Nasdaq να επιτυγχάνει νέο ρεκόρ – ήτοι το 46ο για το 2017.

Οι επενδυτές είχαν να αφομοιώσουν μια σειρά από μάκρο, τα οποία απέστειλαν μικτά μηνύματα για τις επιδόσεις της αμερικανικής οικονομίας:
Τα τελευταία στοιχεία για την απασχόληση που ήλθαν σήμερα στη δημοσιότητα και τα οποία απεδείχθησαν κατώτερα των προσδοκιών της αγοράς, την ώρα που ο δείκτης του ISM για τη μεταποίηση διαμορφώθηκε σε υψηλό έξι ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πολυαναμενόμενη έκθεση του υπουργείου Εργασίας για την απασχόληση δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ειδικότερα, η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε 156.000 θέσεις εργασίας τον Αύγουστο από τον προηγούμενο μήνα. Την ίδια στιγμή η ανεργία αυξήθηκε στο 4,4% από 4,3% τον προηγούμενο μήνα.

Παράλληλα, το υπουργείο αναθεώρησε καθοδικά τα στοιχεία για τους δύο προηγούμενους μήνες κατά συνολικά 41.000 θέσεις, στις 189.000 τον Ιούλιο και 210.000 τον Ιούνιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εντούτοις, στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι ετών διαμορφώθηκε ο δείκτης του ISM για τη μεταποίηση, φθάνοντας το 58,8% τον Αύγουστο, από το 56,3% τον Ιούλιο, ήτοι οι καλύτερες επιδόσεις από τον Απρίλιο του 2011.
Από την άλλη, ο δείκτης PMI της IHS Markit “διολίσθησε” στις 52,8 μονάδες τον Αύγουστο, από τις 53,3 μονάδες.

Στις 96,8 μονάδες υποχώρησε, τέλος, η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Αύγουστο, από τις προηγούμενες εκτιμήσεις για 97,6 μονάδες, σύμφωνα με το University of Michigan.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης