Για μια νέα πτωτική συνεδρίαση ετοιμάζεται η Wall Street, όπως δείχνουν τα futures των μετοχικών δεικτών του αμερικανικού χρηματιστηρίου, καθώς οι αποδόσεις ομολόγων κινούνται προς πολυετή υψηλά.

Ειδικότερα, η απόδοση των 10ετών τίτλων (Treasuries) ενισχύεται στο 2,902% μετά την αναρρίχησή του στο υψηλότερο επίπεδο από το 2014 την προηγούμενη εβδομάδα. Την ίδια ώρα, οι αποδόσεις των βραχυπρόθεσμων διετών αμερικανικών ομολόγων διαμορφώνονται σε υψηλό εννέα ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι η αύξηση των αποδόσεων αποτέλεσε την αφορμή για να πυροδοτηθεί το πρόσφατο sell- off στις διεθνείς αγορές.

Παράλληλα, η προσυνεδριακή βουτιά 6,5% της Walmart βαραίνει περαιτέρω την επενδυτική διάθεση. Η αμερικανική αλυσίδα λιανικής ανακοίνωσε χαμηλότερα του αναμενόμενου κέρδη τριμήνου, παρόλο που οι συγκρίσιμες πωλήσεις στην αμερικανική αγορά, αυξήθηκαν για 14ο συνεχόμενο τρίμηνο.

Συγκεκριμένα, τα futures του βιομηχανικού Dow Jones υποχωρούν κατά 180 μονάδες, τα futures του ευρύτερου S&P σημειώνουν πτώση 15 μονάδων ή 0,53% και τα futures του τεχνολογικού Nasdaq σημειώνουν απώλειες της τάξης των 38 μονάδων ή 0,55%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα εταιρικά νέα, η Westlake Chemical Corp ανακοίνωσε αύξηση στα καθαρά κέρδη δ΄ τριμήνου λόγω του έκτακτου οφέλους από τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις στις ΗΠΑ.

Η αμερικανική εταιρεία χημικών και πλαστικών προϊόντων κατέγραψε κέρδη τριμήνου 802 εκατ. δολαρίων ή 6,15 δολαρίων ανά μετοχή, σε σχέση με τα 99 εκατ. δολάρια ή 76 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.

Καθαρά κέρδη 1,4 δισ. δολαρίων ή 2,42 δολαρίων ανά μετοχή εμφάνισε η MGM Resorts International στο τρίμηνο, έναντι των 24,7 εκατ. δολαρίων ή 4 σεντς ανά μετοχή στην αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης