Sell-off προμηνύουν τα futures της Wall Street, τα οποία γνωρίζουν ισχυρές απώλειες, την ώρα που η εμπορική διαμάχη μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επιβάλει επιπλέον δασμούς ύψους 25% σε 106 αμερικανικά προϊόντα αξίας 50 δισ. δολ., μεταξύ των οποίων η σόγια, τα αυτοκίνητα, τα χημικά προϊόντα, κάποιοι τύποι αεροσκαφών και προϊόντα καλαμποκιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα futures του βιομηχανικού Dow Jones σημειώνουν “βουτιά” 468 μονάδων, ήτοι κοντά στο 2%, ενώ τα futures του S&P 500 καταγράφουν πτώση 1,46% και τα futures του τεχνολογικού Nasdaq υποχωρούν κατά 1,76%.

Ο τεχνολογικός κλάδος παραμένει στα ραντάρ των επενδυτών. Η μετοχή της Amazon.com κινήθηκε ανοδικά χθες, αλλά το τελευταίο διάστημα η εταιρεία τίθεται υπό κλοιό πιέσεων, λόγω της κριτικής που δέχεται από τον Ντόναλντ Τραμπ.
Προσυνεδριακά, η μετοχή χάνει 2%.

Παράλληλα, μεταξύ των μεγάλων χαμένων σήμερα περιλαμβάνονται και οι μεταποιητικές εταιρείες με έκθεση στην Κίνα: Η Boeing γνωρίζει “βουτιά” άνω του 4% προσυνεδριακά, ενώ η μετοχή της Caterpillar σημειώνει απώλειες 2,80%, με τις Ford Motor και General Motor να χάνουν 2,3 και 3,4% αντίστοιχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ, πτώση 4,5% καταγράφει η μετοχή της Tesla στις προσυνεδριακές συναλλαγές, μετά από τα κατώτερα των εκτιμήσεων στοιχεία α’ τριμήνου για την παραγωγή.

Πιέσεις δέχεται και η μετοχή της Spotify, μετά το ντεμπούτο της χθες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, υποχωρώντας προσυνεδριακά κατά 2,3%.

Στα μάκρο της ημέρας, κατά 241.000 θέσεις εργασίας αυξήθηκε η απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ τον Μάρτιο, σύμφωνα με την έκθεση του ADP Research Institute.

«Είδαμε εντυπωσιακή ορμή το πρώτο τρίμηνο του 2018 με περισσότερες θέσεις εργασίας ανά μήνα κατά μέσο όρο σε σύγκριση με το 2017», δήλωσε ο Ahu Yildirmaz, αντιπρόεδρος του ADP Research Institute.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης