Με θετικό πρόσημο κινούνται τα futures δεικτών και μετοχών της Wall Street την Τετάρτη μετά το χθεσινό ρεκόρ του Dow Jones, καθώς οι ανησυχίες για την Ιταλία υποχωρούν εν μέσω δημοσιευμάτων ότι η Ρώμη φαίνεται διατεθειμένη να έρθει σε κάποια συμφωνία με την Κομισιόν για την πορεία των δημοσιονομικών ελλειμμάτων τα επόμενα χρόνια.

Ειδικότερα, τα futures του βιομηχανικού Dow Jones κερδίζουν 58 μονάδες, ενώ τα futures του S&P-500 προσθέτουν 7 μονάδες. Τα futures του τεχνολογικού Nasdaq κερδίζουν 20 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ώθηση στα futures δεικτών και μετοχών του αμερικανικού χρηματιστηρίου φαίνεται να έδωσε σημερινό δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera, που αναφέρει ότι η ιταλική κυβέρνηση ετοιμάζεται να υποκύψει στις πιέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να περικόψει τους στόχους για το έλλειμμα του 2020 και 2021, αντιστρέφοντας τα σχέδια για ευρύτερα ελλείμματα που είχαν ταρακουνήσει τις αγορές.

Το δημοσίευμα, που επικαλείται συνεδρίαση του ιταλικού υπουργικού συμβουλίου, αναφέρει ότι η Ρώμη θα ακολουθήσει το σχέδιό της για έλλειμμα 2,4% το 2019, ενώ θα μειώσει το έλλειμμα στο 2,2% και στο 2% για τα δύο επόμενα διαδοχικά έτη αντιστοίχως.

Υπενθυμίζεται ότι η ιταλική κυβέρνηση αρχικά είχε δηλώσει πως στόχος της ήταν το έλλειμμα να παραμείνει στο 2,4% και τα τρία χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θετικά φαίνεται να επηρεάζουν τα futures της Wall Street και τα νέα στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας, η οποία συνεχίζει να εντυπωσιάζει, με τον αριθμό των νέων θέσεων εργασίας τον Σεπτέμβριο να ξεπερνά με ευκολία τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ειδικότερα, ο ιδιωτικός τομέας πρόσθεσε άλλες 230.000 θέσεις εργασίας τον Σεπτέμβριο από τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με την εθνική έκθεση για την απασχόληση της ADP. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για 185.000 θέσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης