Σε άνοδο παραπέμπουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street, με τους επενδυτές να έχουν αφήσει στην άκρη τις ανησυχίες για το παγκόσμιο εμπόριο και να εστιάζουν ξανά στα θετικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, τα futures του Dow Jones σημειώνουν άνοδο άνω των 100 μονάδων, του S&P 10 μονάδες και του Nasdaq 37 μονάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Παρασκευή, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τις θέσεις εργασίας τον Ιούνιο στις ΗΠΑ ήταν καλύτερα του αναμενομένου, ενώ και τα στοιχεία για τον Μάιο και τον Απρίλιο αναθεωρήθηκαν ανοδικά.

Τα κέρδη για τα futures της Wall Street σημειώνονται εν μέσω θετικού κλίματος στις αγορές της Ευρώπης αλλά και της Ασίας νωρίτερα, παρά τις ανησυχίες γύρω από τα ζητήματα του παγκόσμιου εμπορίου αλλά του Brexit.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή τέθηκαν σε ισχύ οι νέοι αμερικανικοί δασμοί σε κινεζικές εισαγωγές αξίας 34 δισ. δολ. Άμεση ήταν η απάντηση της Κίνας, που επέβαλε ως αντίμετρο τους δικούς δασμούς σε προϊόντα από τις ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, στη Βρετανία την Κυριακή παραιτήθηκε ο αρμόδιος για το Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις.

Την Παρασκευή ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,4% στις 24.456 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 0,8% σε εβδομαδιαία βάση, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,8%, στις 2.759 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,5% στην εβδομάδα και ο Nasdaq κέρδισε 1,3% στις 7.688 μονάδες, καταγράφοντας εβδομαδιαία κέρδη 2,4%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης