Σε πτωτικό άνοιγμα παραπέμπουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street, εν μέσω των κλιμακούμενων εμπορικών εντάσεων μεταξύ των ΗΠΑ και βασικών εμπορικών τους εταίρων.

Συγκεκριμένα, τα futures του Dow Jones χάνουν πάνω από 100 μονάδες, του S&P περίπου 15 μονάδες και του Nasdaq 55.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επενδυτές εξακολουθούν να ανησυχούν για τις εμπορικές διαμάχες, φοβούμενοι ότι θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε ολοκληρωτικό εμπορικό παγκόσμιο πόλεμο και να πλήξουν την παγκόσμια ανάπτυξη.

Ο Αμερικανός πρόεδρος σε συνέντευξή του την Κυριακή στο Fox δήλωσε πως βλέπει την απειλή του για επιβολή δασμών στις εισαγωγές αυτοκινήτων ως το μεγαλύτερό του όπλο για να αποσπάσει παραχωρήσεις από τους εμπορικούς του εταίρους.

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε την Ε.Ε. “τόσο κακή όσο την Κίνα” στην παρεμπόδιση του αμερικανικού εμπορίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα, η Ευρωπαϊκή Ένωση προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι η επιβολή δασμών στις εισαγωγές οχημάτων και εξαρτημάτων αυτοκινήτων θα πλήξει και τη δική τους αυτοκινητοβιομηχανία και πιθανόν θα οδηγήσει σε αντίμετρα από τους εμπορικούς εταίρους της χώρας σε αμερικανικές εξαγωγές ύψους 294 δισ. δολαρίων.

Παράλληλα, την Κυριακή τέθηκαν σε ισχύ τα καναδικά αντίποινα σε αμερικανικές εισαγωγές, σε απάντηση των αμερικανικών δασμών σε χάλυβα και αλουμίνιο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης