Οι φθηνές αποτιμήσεις των μετοχών και το «υπερβολικό» σφυροκόπημα των τραπεζών τους τελευταίους δύο μήνες δεν μπορούσαν παρά να προσελκύσουν επενδυτές, που σήμερα δίνουν τον τόνο ωθώντας σημαντικά τόσο τον γενικό δείκτη, όσο και εκείνο των τραπεζών.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 2,60% στις 62,44 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 12,99 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 6,6 εκατ. τεμάχια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άνοδο 2,69% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.688,42 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 7,67% στις 523,49 μονάδες.

Ο Γ. Στουρνάρας, διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, απέδωσε σε εξωγενείς παράγοντες, όπως η άνοδος των επιτοκίων διεθνώς και ιδιαίτερα σε γειτονικές με την Ελλάδα χώρες, τις πρόσφατες χρηματιστηριακές εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο. Εντούτοις, η αγορά, επέμεινε να μην ενσωματώνει ούτε τις θετικές εξελίξεις, όπως την πρόσφατη αναβάθμιση των ελληνικών τραπεζών από τη Moody’s.

Έτσι, η Πειραιώς σημειώνει κέρδη 8,96%, με τις Alpha Bank, Εθνική και Eurobank να ακολουθούν με άνοδο που ξεπερνά το 7%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Βιοχαλκο ενισχύεται κατά 4,55%, ενώ άνω του +2% κινούνται οι Motor Oil, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Jumbo, Τιτάν, Λάμδα, ΟΤΕ και ΕΧΑΕ.

Κέρδη που ξεπερνούν το 1% σημειώνουν οι Μυτιληναίος, ΕΥΔΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΛΠ, Φουρλής, Grivalia, Aegean, ΑΔΜΗΕ, Ελληνικά Πετρέλαια και ΕΕΕ, με την Τέρνα Ενεργειακή να κινείται χωρίς μεταβολή και ο Σαράντης να είναι στο -0,29%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης