Διατηρείται η νευρικότητα στο ελληνικό Χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη να σημειώνει ωστόσο μικρές διακυμάνσεις γύρω από τις 770 μονάδες, ενώ στο επίκεντρο της αγοράς βρίσκονται οι νέες εξελίξεις γύρω από την Folli Follie, για την οποία ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς “αποκάλυψε” τελικά ότι η εισηγμένη δεν μπόρεσε να προσκομίσει τα στοιχεία που αφορούν στις οικονομικές της καταστάσεις, ενώ νωρίτερα στην ανακοίνωση της ίδιας της εταιρείας δεν γινόταν κάποια αναφορά σε αυτό.

Χαρακτηριστικό και της σημερινής συνεδρίασης είναι η ένταση των ρευστοποιήσεων λίγο μετά τις 14:00 στις τράπεζες, τη στιγμή που νωρίτερα οι πιέσεις ήταν πιο ελεγχόμενες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως δείχνουν τα πράγματα το Χρηματιστήριο αδυνατεί να ξεφύγει από τον κλοιό της αβεβαιότητας και της επιφυλακτικότητας στον οποίο έχει βρεθεί από τις αρχές του μήνα, όπου κάθε προσπάθεια αντίδρασης σταματά καθώς τα ηνία παίρνουν οι πωλητές.

Στα θετικά της ημέρας οι αντιστάσεις που εμφανίζουν επιλεκτικά μη τραπεζικά blue chips προσπαθούν να ισορροπήσουν την αγορά από τις απώλειες των τραπεζών.

Ο Γενικός Δείκτης κινείται στο -0,41% και στις 768,09 μονάδες, με τον τζίρο να διαμορφώνεται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα και τα 26 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης κινείται στο -0,03% στις 2.028,63 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί 2,29% στις 832,76 μονάδες.

Στις τραπεζικές μετοχές η εικόνα είναι και πάλι αρνητική με την Eurobank να κινείται στο -2,25% και τα 0,8680 ευρώ, την Εθνική στο -1,39% και τα 0,2688 ευρώ, την Alpha Bank στο -2,22% και τα 1,8480 ευρώ, ενώ νέες ισχυρές πιέσεις της τάξης του 3,85% στα 2,5 ευρώ σημειώνει η Τράπεζα Πειραιώς.

Τα μη τραπεζικά blue chips, όπως αναφέραμε, “σώζουν” κάπως την κατάσταση, με την Jumbo να ενισχύεται 2,85%, την Coca Cola στο +1,92% και την ΔΕΗ να ανακάμπτει σημαντικά στο +2,32%

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης