Ψυχοφθόρα ήταν η διαδικασία των πέναλτι για την Κόστα Ρίκα, η οποία έχασε από την Ολλανδία την πρόκριση στα ημιτελικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας, καθώς ο πορτιέρο των οράνιε κατέβασε ρολά, ενώ ο Νάβας της Κόστα Ρίκα δεν φάνηκε τυχερός στις επεμβάσεις του…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα του Φαν Χάαλ, σημαδεύοντας τρεις φορές το δοκάρι του Νάβας, έμεινε στο 0-0 με την Κόστα Ρίκα στο «Arena Fonte Nova», κι έτσι το ματς οδηγήθηκε στη «ρώσικη ρουλέτα». Εκεί φάνηκε πιο ψύχραιμη και επικρατώντας με 4-3 πήρε το εισιτήριο για τον ημιτελικό.

Ήρωας για τους Ολλανδούς ήταν ο Τιμ Κρουλ, ο οποίος έπειτα από απόφαση του τεχνικού των οράνιε αντικατέστησε τον Σίλεσεν στη διαδικασία των πέναλτι και με δύο αποκρούσεις έστειλε την ομάδα του στους «4», όπου θα αντιμετωπίσει την Αργεντινή (9/7, 23.00).

Μετά τα πανηγύρια, ο Τιμ Κρουλ αποκάλυψε το μυστικό για την εντυπωσιακή απόδοσή του κόντρα στους Κοσταρικανούς κατά τη διαδικασία των πέναλτι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείς για το πώς κατάφερε να αποκρούσει δύο πέναλτι, ο Κρουλ αποκάλυψε ότι οδηγός της επιτυχίας του ήταν η… Ελλάδα! «Τους είδα κόντρα στην Ελλάδα και τους μελέτησα. Τους είπα (σ.σ.: στους Κοσταρικανούς) ότι ήξερα πού θα στείλουν την μπάλα για να τους αγχώσω» είπε χαμογελώντας ο πορτιέρο της Νιουκάστλ.

Έβγαλε άσο από το μανίκι ο Φαν Γκάαλ

Ο Φαν Χάαλ κράτησε μία αλλαγή για να βάλει τον Τιμ Κρουλ αντί του Σίλεσεν κάτω από τα δοκάρια για τη διαδικασία των πέναλτι.

Μάλιστα ο πολύπειρος τεχνικός δικαιώθηκε απόλυτα, καθώς ο τερματοφύλακας της Νιουκάστλ, που φημίζεται για την ικανότητά του να αποκρούει πέναλτι, είπε όχι τις εκτελέσεις των Ρουίς και Ουμάνια, καθώς δε οι συμπαίκτες του ήταν απόλυτα εύστοχοι, χάρισε στην Ολλανδία την πρόκριση στα ημιτελικά.

(Tα πέναλτι)

Δικαιώθηκε ο προπονητής

Κατά την αντικατάστασή του, ο γκολκίπερ του Άγιαξ ξέσπασε κλοτσώντας μπουκάλια στον πάγκο των οράνιε λοιδορώντας την επιλογή του Λουίς Φαν Χάαλ. Όπως αποκαλύφθηκε, ήταν μια προσχεδιασμένη κίνηση, για την οποία όμως δεν είχε ενημερωθεί ο 25χρονος άσος.

Τελικά ο Σίλεσεν πανηγύρισε την πρόκριση και συνεχάρη τον αντικαταστάτη του, απολογούμενος στα μέλη της ομάδας.

«Αμέσως μετά τον αγώνα ζήτησα συγγνώμη στον Φρανς Χουκ (σ.σ.: προπονητής τερματοφυλάκων) και σε όλη την ομάδα. Ήταν λάθος μου, τέτοια συμπεριφορά δεν αρμόζει σε ομάδα. Εδώ κάνουμε μια συνολική προσπάθεια και όλοι πρέπει να βοηθάμε. Η αλλαγή που έκανε ο κόουτς μάς βοήθησε, ο Τιμ έκανε καταπληκτική δουλειά στα πέναλτι και πήραμε μια πολύ σημαντική πρόκριση» τόνισε ο Σίλεσεν.

Πατήστε εδώ για να δείτε το φιλμ του αγώνα μεταξύ Ολλανδίας και Κόστα Ρίκα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης