Θερμή υποδοχή επιφύλαξαν την Τρίτη οι Έλληνες φίλαθλοι στην Εθνική μας ποδοσφαίρου, μετά την όμορφη περιπέτειά της στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, όπου έφθασε στις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης.
Οι διεθνείς μας και τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής, δύο ημέρες μετά τον αποκλεισμό από τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, πάτησαν επί ελληνικού εδάφους λίγα λεπτά πριν από τις 18.00, γνωρίζοντας την αποθέωση από τους περίπου 200 φιλάθλους της «γαλανόλευκης» που τους περίμεναν καρτερικά στο «Ελ. Βενιζέλος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ταξίδι της επιστροφής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος μόνο εύκολο δεν ήταν, καθώς διήρκεσε περισσότερο από ένα 24ωρο, δεδομένου ότι η ομάδα μας, μετά το Ρεσίφε, «πέταξε» για το Σάο Πάολο και από εκεί για τη Φρανκφούρτη, πριν φθάσει στον τελικό… προορισμό της.

Πάντως, για την κούραση που υπήρχε από το πολύωρο ταξίδι οι διεθνείς «αποζημιώθηκαν» από την αγάπη του κόσμου, που δεν σταμάτησε λεπτό να τους εμψυχώνει και να φωνάζει ρυθμικά τα ονόματά τους.


Ο πρώτος ποδοσφαιριστής που φάνηκε στην αίθουσα αφίξεων ήταν ο Κώστας Μανωλάς, ο οποίος και αποθεώθηκε, πριν επιστρέψει… μέσα για να πάρει τις αποσκευές του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολούθησαν οι υπόλοιποι παίκτες, με τον κόσμο να φωνάζει ρυθμικά το όνομα του Γιώργου Καραγκούνη, ο οποίος -ως γνωστόν- αγωνίστηκε για τελευταία φορά με τη φανέλα με το εθνόσημο στο ματς με την Κόστα Ρίκα, όπου η πρόκριση για τους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου μάς γλίστρησε από τα χέρια στη διαδικασία των πέναλτι.

«Ευχαριστούμε πολύ» αρκέστηκε να δηλώσει ο αρχηγός της Εθνικής, ενώ ο Κώστας Κατσουράνης μίλησε αρχικά εκπροσωπώντας όλους τους παίκτες. «Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που ήρθε εδώ αλλά και όλους τους Έλληνες. Δυστυχώς, για λίγο, δεν μπορέσαμε να τους δώσουμε περισσότερη χαρά. Είμαστε υπερήφανοι και ευχαριστούμε τον κόσμο που το αναγνωρίζει» ήταν τα πρώτα λόγια του Έλληνα διεθνούς.

Πάντως, την αποθέωση γνώρισε και ο Φάνης Γκέκας από τους Έλληνες φιλάθλους, οι οποίοι έδειξαν έμπρακτα τη στήριξή τους προς το πρόσωπό του, μετά το χαμένο πέναλτι στην αναμέτρηση με τους Νοτιοαμερικανούς, με τον Έλληνα στράικερ να τονίζει: «Ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα. Για μένα σημαίνει πάρα πολλά αυτό, ευχαριστώ πάρα πολύ. Και εμείς ευχαριστούμε τον κόσμο, τον ανταμείβουμε για την αγάπη αυτή».

Ο Ανδρέας Σάμαρης ευχαρίστησε τον κόσμο για την υποδοχή και πρόσθεσε: «Όποιος παίζει για την Εθνική είναι ευλογημένος», ενώ ο Παναγιώτης Κονέ ανέφερε ότι «έχει δείξει ο ελληνικός λαός ότι αγαπάει τις Εθνικές ομάδες», με τον Βασίλη Τοροσίδη να συμπληρώνει ότι: «Πάνω από όλα η Εθνική ομάδα».

Στη συνέχεια μίλησε ο Τάκης Φύσσας, ο οποίος δήλωσε: «Οι ποδοσφαιριστές έδωσαν στον κόσμο πολύ μεγάλη χαρά. Εύχομαι να συνεχιστούν οι επιτυχίες. Τα παιδιά πέτυχαν τον στόχο τους. Τώρα βλέπουμε τα προκριματικά του επόμενου Euro». 

Ο Στέφανος Καπίνο στις δηλώσεις του ευχήθηκε να ακολουθήσουν κι άλλες τέτοιες στιγμές, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Ελπίζουμε κι εμείς, η νέα γενιά, να δώσουμε χαρά στον κόσμο, όπως έκαναν αυτά τα παιδιά», ενώ από τη μεριά του ο Γιάννης Φετφατζίδης επεσήμανε: «Δεν περιμέναμε τόσο μεγάλη υποδοχή. Ευχαριστούμε πολύ. Το αξίζαμε αυτό».

Στις δηλώσεις του, ο «χρυσός» σκόρερ της Εθνικής μας στο ματς με την Ακτή Ελεφαντοστού, ο Γιώργος Σαμαράς, ανέφερε: «Ευχαριστούμε πάρα πολύ. Ειλικρινά δεν έχω τίποτα άλλο να πω. Ένα γκολ ήταν…». Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα οι Έλληνες φίλαθλοι να δώσουν δυναμικό παρών στο γήπεδο σε δύο μήνες, στην έναρξη των υποχρεώσεων της Εθνικής για τα προκριματικά του Euro 2016.

Τους διεθνείς υποδέχτηκε εκπροσωπώντας την κυβέρνηση ο υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Ανδριανός, ο οποίος τόνισε: «Σήμερα είναι η μέρα των διεθνών. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου, όπως όλοι οι Έλληνες. Είναι υποχρέωση της Πολιτείας το προπονητικό κέντρο, το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού είναι δεδομένο και θα το δρομολογήσουμε».


 

Ρεπορτάζ: Πέτρος Σιδερέας
Εικονολήπτης: Παναγιώτης Σαγκούρης
Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης