Την πρόκριση στους 16 του Μουντιάλ της Βραζιλίας εξασφάλισε ουσιαστικά η Κολομβία, καθώς διπλασίασε τις νίκες της στον Γ’ όμιλο, στον οποίο μετέχει και η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου.

Το συγκρότημα του Πέκερμαν επιβλήθηκε την Πέμπτη με 2-1 σκορ της Ακτής Ελεφαντοστού στο «Estadio Nacional Brasilia» και πλέον είναι μία ανάσα από την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Νοτιοαμερικάνοι προηγήθηκαν με 2-0 χάρη στα τέρματα των Ροντρίγκες και Κιντέρο στο 62′ και στο 67’΄αντίστοιχα και το μόνο που κατάφεραν οι Ιβοριανοι στη συνέχεια ήταν να μειώσουν σε 2-1 με τέρμα του Ζερβίνιο στο 73′.

Ο αγώνας στο πρώτο ημίχρονο ήταν μέτριος με τις φάσεις μπροστά από τις εστίες και των δύο ομάδων να είναι ελάχιστες. Η καλύτερη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου ήταν για την Κολομβία με τον Τέοφιλο Γκουτιέρες να χάνει μεγάλη ευκαιρία όταν ο Κουαδράδο τον βρήκε αμαρκάριστό στο ύψος του πέναλτι αλλά το πλασέ που έκανε ήταν πολύ κακό.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως το θέαμα ήταν απολαυστικό με την Κολομβία να ανεβάζει ρυθμό και να «προειδοποιεί» με το δοκάρι του Κουαδράδο στο 59′. Στο 64′ μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Ροντρίγκες με κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στους Κολομβιανούς. Και ενώ η Ακτή Ελεφαντοσού, και με την είσοδο του Ντρογμπά στον αγώνα, πίεζε για την ισοφάριση ο Γκουτιέρες έκλεψε την μπάλα, μετά από λάθος της άμυνας, πάσαρε στον Κιντέρο που με ωραίο πλασέ έκανε το 2-0 στο 70′.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «ελέφαντες» όμως δεν τα παράτησαν και στο 73′ ο Ζερβίνιο πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με πλασέ στην κλειστή γωνία του Οσπίνα μείωσε σε 2-1.

Η Ακτή Ελεφαντοστού τα έδωσε όλα στα τελευταία λεπτά για να πάρει έστω το βαθμό της ισοπαλίας χωρίς όμως να το καταφέρει αφού ο Μάριο Γέπες καθοδηγούσε μαεστρικά την άμυνα της Κολομβίας. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή είναι πρώτη φορά στην ιστορία της που η Κολομβία φτάνει τις δύο νίκες σε ένα Μουντιάλ.

Κολομβία-Ακτή Ελεφαντοστού 2-1 (ΝΕΡΙΤ SPORTS, NEΡΙΤ HD)

Γκολ:
62′ Ροντρίγκες, 67′ Κιντέρο – 73′ Ζερβίνιο

Κίτρινες: Ζοκορά

Δοκάρια: Ζοκορά (59′ Κολομβία)

Κολομβία (Χοσέ Πέκερμαν): Οσπίνα, Σαπάτα, Γέπες, Αρμέρο (72′ Αρίας), Αγκιλάρ (80′ Μεχία), Γκουτιέρες, Σάντσες, Ζουνίγκα, Κουαρδάδο, Ροντρίγκες, Ιμπάρμπο (53′ Κιντέρο).
 
Aκτή Ελεφαντοστού (Σαμπρί Λαμουσί): Μπαρί, Μποκά, Ντιοτέ, Ζοκορά, Ζερβίνιο, Μπονί (60′ Ντρογκμπά), Γκραντέλ (67′ Καλού), Οριέ (73′ Μπολί), Γ. Τουρέ, Σέρι, Μπάμπα.


σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης