Με πρωταγωνιστή και σκόρερ του ενός γκολ τον Τζόελ Κάμπελ η εκπληκτική Κόστα Ρίκα αιφνιδίασε την Ουρουγουάη και επικράτησε 3-1, ενώ είχε βρεθεί πίσω στο σκορ! Οι Ουρουγουανοί άνοιξαν το σκορ με πέναλτι του Καβάνι, όμως στη συνέχεια η Κόστα Ρίκα σκόραρε με τους Κάμπελ (54′), Ντουάρτε (58′) και Ουρένια (84′) και πήρε τη νίκη! Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Περέιρα για την Ουρουγουάη, για ένα πολύ σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Κάμπελ!

Η Ουρουγουάη μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να σκοράρει πρώτη, αν και το γκολ του Γκοντίν στα πρώτα λεπτά ακυρώθηκε σωστά, αφού ο παίκτης της Ατλέτικο ήταν σε θέση οφσάιντ. Το 1-0 δεν άργησε να έρθει. Στο 23’ ο Φορλάν εκτέλεσε φάουλ, ο Λουγκάνο διεκδίκησε την μπάλα και κέρδισε πέναλτι από το κράτημα του Ντίας. Ο Καβάνι εκτέλεσε και άνοιξε το σκορ!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δεύτερο μέρος ανήκε εξ ολοκλήρου στους νικητές. Με κύριο εκφραστή τον Κάμπελ, που φέτος αγωνίστηκε δανεικός στον Ολυμπιακό από την Άρσεναλ, οι Κοσταρικανοί πέτυχαν την επική ανατροπή.

Στο 51’ ο Ντουάρτε δεν μπόρεσε να σκοράρει στη διπλή ευκαιρία που του παρουσιάστηκε, όμως τρία λεπτά μετά ο Κάμπελ εκτέλεσε ιδανικά, ισοφαρίζοντας για την ομάδα του. Η «παγωμάρα» των Ουρουγουανών συνεχίστηκε. Στο 58’ ο Ντουάρτε με κεφαλιά-ψαράκι νίκησε τον Μουσλέρα και έδωσε προβάδισμα στην Κόστα Ρίκα.

Οι νικητές συνέχισαν να πιέζουν. Στο 64’ ο Κάμπελ και στο 66’ ο Ρουίς έγιναν επικίνδυνοι για τον Μουσλέρα, ενώ η Ουρουγουάη απάντησε στο 70’. Ο Καβάνι έκανε το γύρισμα, όμως κανείς παίκτης δεν βρέθηκε στην πορεία της μπάλας. Το τελικό 3-1 διαμορφώθηκε στο 84’. Ο Κάμπελ έβγαλε εκπληκτική μπαλιά στον Ουρένια, που είχε περάσει σαν αλλαγή, και με πλασέ νίκησε τον Μουσλέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ουρουγουάη – Κόστα Ρίκα 1-3 (ΝΕΡΙΤ HD, ΝΕΡΙΤ Sports)

Γκολ: 23′ πεν. Καβάνι – 54′ Κάμπελ, 58′ Ντουάρτε, 84′ Ουρένια

1-0 23′ πεν. Καβάνι

1-1 54′ Κάμπελ

2-1 58′ Ντουάρτε

1-3 84′ Ουρένια

Κίτρινες κάρτες: Λουγκάνο, Γκαργκάνο, Κάσερες

Κόκκινες κάρτες: 90′ Περέιρα

Ουρουγουάη (Όσκαρ Ταμπάρες): Μουσλέρα, Μάξι Περέιρα, Λουγκάνο, Γκοδίν, Κάσερες, Γκαργκάνο (61′ Γκονζάλες), Ρίος, Κ. Ροδρίγκες (88′ Ερνάντεζ), Φορλάν (60′ Λοδέιρο), Καβάνι, Στουάνι.

Κόστα Ρίκα (Χόρχε Λουίς Πίντο): Νάβας, Γκονσάλες, Ουμάνα, Μπόρχες, Ντουάρτε, Μπολάνιος, Κάμπελ, Ρουίς (83′ Ουρένια), Ντίας, Γκαμπόα, Τεχέδα (75′ Κουμπέρο).

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης