Τα έκαναν "γυαλιά καρφιά" σε υπό κατάληψη σχολείο στην Καλαμάτα

Τα έκαναν "γυαλιά καρφιά" σε υπό κατάληψη σχολείο στην Καλαμάτα

Έως και 100.000 ευρώ φτάνουν οι ζημιές στο υπό κατάληψη σχολικό συγκρότημα της Καλαμάτας μετά τον απολογισμό του ΟΣΚ. Τζάμια, αλουμίνια, καρέκλες και θρανία πλήρωσαν την οργή των καταληψιών, συνθέτοντας ένα τοπίο καταστροφής που μόνο σχολείο δε θυμίζει.

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες από την μανία των μαθητών(;) δεν γλύτωσε τίποτα. Φαίνεται ότι, μέσα στα αιτήματά τους, είχαν συμπεριλάβει και καταστροφές!  

Ας ακούσουμε όμως καλύτερα τον κ. Κωνσταντίνο  Βασιλόπουλο, διευθυντή του 6ου Ενιαίου Λυκείου που συστεγάζεται με το υπό κατάληψη σχολείο, να περιγράφει στη zougla.gr την εικόνα καταστροφής που αντίκρισε.

Η αστυνομία πήρε θέση στο περιστατικό μετά τις μηνύσεις κατά αγνώστων που κατέθεσαν οι διευθυντές του συγκροτήματος, ενώ υπάρχει η πιθανότητα να έχει προχωρήσει σε σύλληψη.

Το σχολείο δεν λειτουργεί ούτε και σήμερα, καθώς επισκευές είναι σε εξέλιξη και συνεργεία του δήμου προσπαθούν να καθαρίσουν το χώρο από τα απομεινάρια της κατάληψης.

Την ίδια ώρα οι καταλήψεις συνεχίζονται σε όλη τη χώρα με πληροφορίες από την ΟΛΜΕ να μιλούν για 200 υπό κατάληψη σχολεία. Το υπουργείο παιδείας αντίθετα, λέει πως είναι λιγότερα από 100 τα σχολεία αυτά και οι καταλήψεις τους διαρκούν λίγες μέρες.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2008, 15:00


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Πόσοι έχουν διαβάσει πρόσφατα κάτι σχετικό με την αντιπαράθεση των συμμάχων των ΗΠΑ, Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας με την...