Είδαν UFO οι Έλληνες πιλότοι

Είδαν UFO οι Έλληνες πιλότοι

Το έχουμε δει σίγουρα σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Το έχουμε διαβάσει στα διάφορα έντυπα με παράξενες ιστορίες και το έχουμε παρακολουθήσει σε ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει κυρίως η αμερικανική τηλεόραση με θεωρίες συνομωσίας, υπόθεση Ρόζγουελ κτλ.

Το σίγουρο είναι ότι για πρώτη φορά γίνεται γνωστό πως Έλληνες πιλότοι είδαν μία περίεργη λάμψη στον ουρανό, την ίδια μέρα, την ίδια ώρα, στο ίδιο ακριβώς σημείο.

Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου ένα χρόνο, όταν ο κυβερνήτης αεροσκάφους της Ολυμπιακής αεροπορίας, είδε αυτήν τη λάμψη. Το ανέφερε. Λίγη ώρα αργότερα όμως, άλλοι δύο κυβερνήτες και πάλι της Ολυμπιακής, ανέφεραν το ίδιο ακριβώς πράγμα.

Το χρονικό

Στις 07:30 το πρωί της 11/11/2007, ο κυβερνήτης της πτήσης 266 από Λονδίνο για Αθήνα, ανέφερε άγνωστο φωτεινό στόχο στον ουρανό πάνω από την Αττική και ενημέρωσε το τμήμα προσέγγισης του πύργου ελέγχου.

Λίγη ώρα νωρίτερα, οι κυβερνήτες άλλων δύο πτήσεων της Ολυμπιακής αεροπορίας, συγκεκριμένα 730 για Κω και 700 για Ρόδο, είχαν αναφέρει την ίδια ακριβώς θέαση.

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ενημέρωσαν την πολεμική αεροπορία για επιτήρηση του χώρου, η οποία μετά την αξιολόγηση της πληροφορίας απογείωσε δύο πολεμικά F16.


Όπως ανέφεραν οι πιλότοι, το άγνωστο αντικείμενο άλλες φορές
ήταν σταθερό στον αέρα και άλλες φορές άλλαζε πολύ γρήγορα
σημείο.

Το φαινόμενο ήταν ορατό δια γυμνού οφθαλμού από τους εργαζομένους του «Ελευθέριος Βενιζέλος», όμως τα ραντάρ δεν κατέγραφαν τίποτα.    

Συγκεκριμένα, η κινητοποίηση της αεράμυνας ξεκίνησε μετά την προσγείωση του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο και μετά τη μαρτυρία του πιλότου, ο οποίος ανέφερε πως, ενώ βρισκόταν στην περιοχή του Αυλώνα, αντιλήφθηκε πως τον ακολουθούσε ένα φωτεινό αντικείμενο που άλλαζε συνέχεια τη θέση του είτε αριστερά είτε δεξιά.

Η πρώτη επιβεβαίωση του παράξενου περιστατικού ήρθε από τον πύργο ελέγχου του «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο ανέφερε πως το αντικείμενο ήταν ακόμη ορατό προς την περιοχή της Καρύστου, ενώ στα ραντάρ της πολεμικής αεροπορίας στη Λάρισα, δεν φαινόταν το παραμικρό.

Το ημερολόγιο του Κέντρου Επιχειρήσεων του ΓΕΑ

Η zougla.gr δημοσιεύει ένα ακόμη κομμάτι του εγγράφου που αποκάλυψε η εφημερίδα «Τα Νέα». Πρόκειται για απόσπασμα από μία αναφορά βασισμένη στο ημερολόγιο του Κέντρου Επιχειρήσεων του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, της 11ης Νοεμβρίου 2007.

Στις 4:20, το Κέντρο Ενημέρωσης Αεράμυνας ενημερώνει για το περιστατικό. Στις 06:00, το ΚΕΑ καταγράφει ότι το αντικείμενο είναι ορατό από τον πύργο ελέγχου του «Ελευθέριος Βενιζέλος». Στις 7:41, καταγράφεται η προσγείωση των πολεμικών αεροσκαφών F-16, τα οποία είχαν απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου, χωρίς όμως να εντοπίσουν το Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενο Αντικείμενο.

Μια ακόμη μαρτυρία όμως έρχεται να ενισχύσει την αξιοπιστία του περιστατικού, καθώς έγινε ορατό και από τον αρχιελεγκτή και μέλη του προσωπικού της μονάδας ραντάρ που βρίσκεται στην Πάρνηθα, ενημερώνοντας το ΓΕΑ πως βλέπουν ένα αντικείμενο μεγάλο που  λάμπει σαν αστέρι και έχει απροσδιόριστο σχήμα.

Μάλιστα, ενημέρωσε πως τα μέλη του προσωπικού το βιντεοσκόπησαν με κάμερα, αλλά δεν φαίνεται κάτι καθαρά.

Η αξιολόγηση των παραπάνω πληροφοριών έκανε τις αρμόδιες υπηρεσίες να απογειώσουν τα δύο πολεμικά αεροσκάφη με κωδικό «Κεραυνός 2», χωρίς όμως να εντοπίσουν το παραμικρό.

Νωρίτερα όμως, υπήρξε νέα αναφορά της μονάδας της Πάρνηθας, σύμφωνα με την οποία το αντικείμενο άρχισε να απομακρύνεται και να μικραίνει ανερχόμενο.  

Η zougla.gr επικοινώνησε με τον αστροφυσικό Διονύση Σιμόπουλο, Διευθυντή του Ευγενιδίου Ιδρύματος, ο οποίος υποστήριξε ότι, αν και δεν έχει υπόψη του το συγκεκριμένο περιστατικό, πιθανότατα η θέαση του φαινομένου να οφείλεται στον πλανήτη Αφροδίτη. Κατέληξε, λέγοντας πως τα περισσότερα από αυτά τα περιστατικά οφείλονται στη φωτεινή λάμψη του πλανήτη.

To video αυτό κυκλοφορεί στο διαδύκτιο και πρόκειται για ερασιτεχνική λήψη.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 4 Νοεμβρίου 2008, 20:55


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Πιέσεις δέχονται και σήμερα τα ελληνικά ομόλογα με την απόδοση του δεκαετούς κρατικού τίτλου "κολλημένη" πάνω από το ψυχολογικό όριο του 4%...