Με χασισοφυτεία ξάδελφος του Κεφαλογιάννη

Με χασισοφυτεία ξάδελφος του Κεφαλογιάννη

Γιώργος Στεργιόπουλος

Οκτώβριος του 2005. Το ελικόπτερο της ελληνικής αστυνομίας εντοπίζει στο Γαλιανό φαράγγι, στην περιοχή Τρία Μοναστήρια του Ρεθύμνου, μια μεγάλη χασισοφυτεία. Οι αστυνομικοί κυκλώνουν τη φυτεία και μπαίνουν μέσα. Δυο αλβανοί που τη φρόντιζαν τρέπονται σε φυγή. Ο ένας συλλαμβάνεται και ο άλλος διαφεύγει.

Οι αστυνομικοί εκριζώνουν από το αγροτεμάχιο 800 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης. Η επιχείρηση γίνεται αμέσως γνωστή και στον Τύπο. Η πίεση αυξάνεται προς την αστυνομία, που αναζητά τον ιδιοκτήτη της χασισοφυτείας. Ο αλβανός που συνέλαβαν κρατά το στόμα του κλειστό στην ανάκριση.

Το Ρέθυμνο βοά όμως, γιατί κάποιοι ξέρουν ότι το αγροτεμάχιο από το 1999, το εκμεταλλεύεται ο Σάββας Κεφαλογιάννης, ο ξάδελφος του σημερινού συμβούλου του πρωθυπουργού, πρώην υπουργού και πρώην βουλευτή Ρεθύμνου, Γιάννη Κεφαλογιάννη. Η ασφάλεια Ρεθύμνου κατηγορεί έναν χρήστη ως ιδιοκτήτη της φυτείας με μοναδικό στοιχείο ένα τηλεφώνημα του δραπέτη Αλβανού.

Οι δικηγόροι του χρήστη, Θωμάς Λεχοβίτης και Γιώργος Βουλγαράκης, αθώωσαν εύκολα τον πελάτη τους στο δικαστήριο, μετά την ανυπόστατη κατηγορία. Η ιδιοκτήτρια του αγροτεμαχίου καλείται στην ασφάλεια και προσκομίζει μισθωτήριο συμβόλαιο του αγροτεμάχιου του 2003, με μισθωτή τον Σάββα Κεφαλογιάννη, τον ξάδελφο του σημερινού συμβούλου του πρωθυπουργού, πρώην υπουργού και βουλευτή Ρεθύμνου, Γιάννη Κεφαλογιάννη. Καταθέτει στους αστυνομικούς ότι παρά τις επανειλημμένες ενοχλήσεις της, ο Σάββας Κεφαλογιάννης δεν φεύγει από το χωράφι της και την απειλεί. Καταθέτει επίσης ότι ο Αλβανός που κρατείται είναι άνθρωπος του Σάββα Κεφαλογιάννη.

Παρά το γεγονός ότι προανακριτικά προκύπτει ότι ο Σάββας Κεφαλογιάννης είναι ο τελευταίος μισθωτής, οι δικηγόροι της υπόθεσης δεν βρήκαν ποτέ κατάθεση του στη δικογραφία.

Ποιος όμως έχει την ευθύνη για το γεγονός ότι ο Σάββας Κεφαλογιάννης δεν κατέθεσε ποτέ; Ο Ηλίας Μαντάς ήταν ο αστυνομικός που κάλεσε και πήρε κατάθεση 2 φόρες από την ιδιοκτήτρια του αγροτεμαχίου, που βρέθηκαν τα 800 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης. Ήταν ο αστυνομικός που κατέγραψε ότι το αγροτεμάχιο από το 1999 μέχρι και εκείνη τη στιγμή καλλιεργούνταν από τον Σάββα Κεφαλογιάννη. Ήταν ο αστυνομικός που χειρίστηκε την υπόθεση, ο αστυνομικός που έκανε τα στραβά μάτια.

Ο Ηλίας Μαντάς είναι ο αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας που αποδείχτηκε από την υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ ότι ευθύνεται για υποθέσεις συγκάλυψης και διευκόλυνσης έμπορων ναρκωτικών και χασισοκαλλιεργητών όταν υπηρετούσε ως Διοικητής Ασφάλειας και Αστυνομικός Υποδιευθυντής στο νόμο Ρεθύμνου. Σήμερα ο κύριος Μαντάς έχει αποταχθεί από το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 2 Ιουνίου 2008, 15:35


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Η κατασκευή του πρώτου σταθμού παραγωγής πυρηνικής ενέργειας της Τουρκίας θα ξεκινήσει το 2018, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος...