Φίλος με τον επιχειρηματία που πυροβόλησε ο αξιωματικός

Φίλος με τον επιχειρηματία που πυροβόλησε ο αξιωματικός

Ακατανόητη είναι η συμπεριφορά της ηγεσίας της αστυνομίας σε υποθέσεις εσωτερικής φύσεως που αφορούν άμεσα τόσο την ίδια, όσο και την υπόλοιπη κοινωνία.

Το πρόσφατο συμβάν του αναπληρωτή διοικητή στο ΑΤ Κυψέλης Δημήτρη Φώτου είναι ενδεικτικό αυτής της κατάστασης. Ο συγκεκριμένος αξιωματικός, του οποίου υποθέσεις ερευνώνται εδώ και καιρό από την υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων, έφυγε από την Κυψέλη επικαλούμενος ψυχολογικά προβλήματα όταν βρήκε μπροστά του τον τότε διοικητή του τμήματος Γιώργο Σταύρακα, έναν εξαίρετο αστυνομικό. Γνωρίζοντας τον βίο και την πολιτεία του Φώτου, ο Σταύρακας τον απομόνωσε σε ένα γραφείο προκειμένου να τον κρατήσει μακριά από νυκτερινά καταστήματα και ευαίσθητες καταστάσεις. Η γραφική δουλειά δεν ήταν μέσα στα ενδιαφέροντα του δράστη, ο οποίος είχε σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών που τον γνώρισαν, συμπεριφορά  μάγκα και κουτσαβάκη. Το αποτέλεσμα ήταν ο Φώτου να εκνευριστεί και να ζητήσει αναρρωτική άδεια.

Με τον επιχειρηματία Φραντζεσκάκη ο Φώτου είχε πολύ στενές σχέσεις. Το Χαλκούτσι που κατοικεί ο επιχειρηματίας, βρίσκεται στην περιοχή αστυνόμευσης Ωρωπού, όπου είχε μετατεθεί ο Φώτου. Οι έξοδοί τους με τα ακριβά αυτοκίνητα του επιχειρηματία, ήταν σχεδόν καθημερινό αντικείμενο συζήτησης μεταξύ  αστυνομικών, αλλά και κατοίκων της περιοχής.

Μετά τις πρόσφατες κρίσεις ο διοικητής του ΑΤ Κυψέλης μετακινήθηκε και ο Φώτου επωφελούμενος ανέκαμψε απαιτώντας να αναλάβει υπηρεσία ως αναπληρωτής διοικητής λόγω αρχαιότητος…

Το αίτημά του έγινε περιέργως δεκτό από την υπηρεσία και την επόμενη μέρα, αφού παρέλαβε το υπηρεσιακό του όπλο- του είχε αφαιρεθεί λόγω των ψυχολογικών προβλημάτων που είχε επικαλεσθεί για να την κοπανίσει- τραυμάτισε τον επιχειρηματία.

Όταν η είδηση έγινε γνωστή στο Δήλεσι, το Χαλκούτσι και τον Ωρωπό όλοι κατάλαβαν εκτός από την ηγεσία της αστυνομίας που έψαχνε όπως πάντα αιφνιδιασμένη κατόπιν εορτής να μάθει τι συμβαίνει…

Διαβάστε επίσης:

Προθεσμία για τη Δευτέρα πήρε ο διοικητής του Α.Τ. Κυψέλης, 14 Μαρτίου 2009, 16:04

(Πρώτη καταχώρηση: 14 Μαρτίου, 21:54)

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 15 Μαρτίου 2009, 02:01


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Από τη Βρετανία στο Ελσίνκι ταξιδεύει ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για την πολυαναμενόμενη Σύνοδο...