Διαπραγματευτές από την Αγγλία μιλούν με τους πειρατές

Διαπραγματευτές από την Αγγλία μιλούν με τους πειρατές

Κορυφώνεται η αγωνία για τους τρείς Έλληνες ναυτικούς του φορτηγού πλοίου «ΤΙΤΑΝ», που κατέλαβαν Σομαλοί πειρατές στον κόπλο του Άντεν.

Η ελληνική εταιρία ALBAMAR SHIPPING κάλεσε ειδικούς από την Αγγλία για να αναλάβουν τις διαπραγματεύσεις με τους πειρατές, οι οποίοι μέχρι τώρα, κατά την συνήθη πρακτική τους, δεν έχουν επικοινωνήσει με την εταιρία. Κάτι τέτοιο αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες τέσσερις με πέντε ημέρες.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες που διαθέτει η ALBAMAR SHIPPING, οι Σομαλοί πειρατές κατευθύνουν το «ΤΙΤΑΝ» στην απομονωμένη περιοχή του Άυλ, όπου οι επικοινωνίες δεν λειτουργούν.

Το ελληνικών συμφερόντων πλοίο, σημαίας Αγίου Βικεντίου, που ξεκίνησε από τη Μαύρη Θάλασσα με προορισμό την Κορέα, είναι φορτωμένο με σίδερα.

Στο πλοίο βρίσκεται 24μελές πλήρωμα, εκ των οποίων οι τρεις Έλληνες – ο 64χρονος πλοίαρχος, ο 63χρονος υποπλοίαρχος και ο α' μηχανικός, 61 ετών.

Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας ενημερώθηκε στις 21:30, το βράδυ της Πέμπτης για το περιστατικό και με τη σειρά του ενημέρωσε το Κέντρο Καταπολέμησης Πειρατείας, Κοάλα Αλαμπούρα, το οποίο παρακολουθεί το συμβάν και είναι σε συνεχή επικοινωνία με το ΥΕΝ. 

(Πρώτη καταχώρηση: 20 Μαρτίου, 00:33)

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2009, 13:51


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Οι ΗΠΑ, που πολλαπλασιάζουν τα μέτρα προστατευτισμού σε βάρος των εταίρων τους, θα μπορούσαν να είναι οι μεγάλοι χαμένοι του εμπορικού πολέμου, όπως...