ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΜΠΙ-ΚΟΥ-ΤΙ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΜΠΙ-ΚΟΥ-ΤΙ

Χτενίζει: η Νανά Παλαιτσάκη

ΖΗΤΩ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ!

Σιγά μην το κρατήσω μέσα μου. Όλα τελικά που συμβαίνουν και γίνονται στους αιώνες των αιώνων, επιβεβαιώνουν τις τρεις λέξεις που σας έδωσα τίτλο. ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ.

Άνθρωποι, εξουσίες, ηγέτες, ηγεσίες, κατακτητές, εκκλησιαστικές εξουσίες, θρησκευτικοί ηγέτες, τραπεζικά, οικονομικά,τηλεοπτικά συστήματα έχουν στόχο να γαμήσουν… για να επιβιώσουν! Από την στιγμή που εκπίπτει ο άνθρωπος του Παραδείσου... γαμιέται για να επιβιώσει με οποιοδήποτε τίμημα!!!

Αν σας κομπλάρει η λέξη γαμήσι, σόρυ. Αφήστε τις ντροπές και μπείτε στην ουσία.

Ο ΕΡΩΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ (Από τον Πλάτωνα έως τον Μαρξ).

ΤΟ ΓΑΜΗΣΙ, όμως, δηλώνει σχέσεις… αγοράς μεταξύ εξουσιαστή – εξουσιαζόμενου. Ο υποταγμένος στον εξουσιαστή μπορεί να μην έχει καμία συνείδηση υποταγής. Μπορεί να νοιώθει ότι έτσι πρέπει να γίνεται, μπορεί και να φτάσει να μπερδεύει το γαμήσι με τον έρωτα. Αυτό σημαίνει... αλλοτρίωση !

Το συστηματάκι (οικονομικό - πολιτικό - διαφημιστικό - μιντιακό) έχει ανάγκη, προκειμένου να αποφύγει την επιθανάτια αγωνία του, να σε κατευθύνει έτσι ώστε να "ερωτεύεσαι" το "μοντέλο" που εξυπηρετεί την επιβίωσή του. 

Πριτςςς! Που δεν το καταλάβατε... Το "ερωτικό μοντέλο" που "πουλάει" στον 21ο αιώνα είναι το μοντελάκι που εξυπηρετεί τις ανάγκες της αγοράς. Ο γκόμενος για να γαμήσει πρέπει να αποτελεί εργαλείο για την διατήρηση του συστήματος. Πρέπει να έχει δηλαδή σπίτι με τζακούζι, σκύλο με βούλες, αυτοκίνητο που να παρκάρει φάτσα στο villa Mercedes, να προσφέρει διακοπές σε εξωτικά μέρη, να μπορεί, αν και με καράφλα τρίπατη, να περιφέρει την γκόμενα στην Ψαρού χωρίς εκφρασμένη ή υπολανθάνουσα αγωνία για το πώς θα πληρώσει την μπουρνουζοπετσέτα.

Οι γκόμενες, πάλι, που το συστηματάκι εγκαθιδρύει ως "σύμβολα του σεξ" είναι εκείνες που επίσης εξυπηρετούν τις ανάγκες της αγοράς. Διαθέτουν κορμιά – κρεμάστρες, όπου οι ετικέτες των οίκων μόδας εμφανίζονται από το πλαστικό μπούστο έως το αιδοίο, το οποίο οφείλει να μένει εγκλωβισμένο μόνο σε κορδόνι του οποίου ο κατασκευαστής λέγεται "ΚΛΑΙΝ"...

Αυτό είναι λοιπόν το ζευγάρι που η αγορά ευλογεί να... πηδιέται! Αν κάποιος ή κάποιοι διαταράξουν την νόρμα, αποκαθηλώνονται ως αντάρτες. Είστε καλά; Σκέψου πόσα τζακούζια θα μείνουν στο ράφι, αν οι γκόμενοι πιστέψουν ότι μπορεί να γαμίσουν χωρίς να διαθέτουν το συγκεκριμένο αξεσουάρ! Σκέψου πόσες αυτοκινητοβιομηχανίες θα κλείσουν, αν οι άντρες στον πλανήτη συνωμοτούσαν ότι θα γαμίσουν με το… πουλί τους και όχι με το κλειδί του αυτοκινήτου τους!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ.

ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ; Υπάρχει... ο  ΦΟΒΟΣ!

Ο Χειρότερος εχθρός του έρωτα (με την αρχαιοελληνική και Μαρξιστική έννοια του όρου) είναι ο φόβος. Ο Φόβος μπροστά στην ελευθερία και την ευτυχία. Δεν υπάρχει μεγαλύτερος πανικός από εκείνον που σου προκαλεί το συναίσθημα της ελευθερίας ή της ευτυχίας. Γιατί, αγάπες μου, όταν είσαι ελεύθερος δεν έχεις ανάγκη ένταξης σε ομάδες ή σε συγκροτήματα. Πιάστε το για να με νοιώσετε, ιστορικά, κάθε στιγμή που οι άνθρωποι διεκδικούσαν το δικαίωμα στην ελευθερία επαναστατούσαν, ματώνανε, χαρακωνόντουσαν, θρηνούσανε νεκρούς. Στην συνέχεια, όμως, δημιουργούσαν τις προϋποθέσεις για να καλωσορίσουν…τον ολοκληρωτισμό! Πλάκα μου κάνεις; Πού μπερδεύτηκες; Για θυμήσου: χύθηκε αίμα ή δεν χύθηκε για να πετάξουν οι γυναίκες τους κορσέδες, τις ζώνες αγνότητας και τα σουτιέν; Χύθηκε. Το αποτέλεσμα; Πειστήκαμε όλες ότι μπορούμε να χωρέσουμε σε τρία νούμερα τζιν ( διότι αν δεν... δεν!) Πείστηκαν όλες όχι απλώς να ξαναφορέσουν σουτιέν, αλλά σουτιέν με ενισχύσεις τριαξονικού για να φαίνονται τα βυζιά μπαλόνια! Βλέπεις, αν δεν ανήκεις στην κατηγορία του "τούμπανου" δεν…! Το "τούμπανο" για να κάνει σουξέ και να εγκαθιδρυθεί θέλει και σιλικόνη και μπανέλα (εσύ που διαβάζεις, θες να γράψεις δίπλα πόσες πλαστικές κάρτες χρειάζομαι για να κάνω το βυζί τούμπανο, να βρω ασορτί μπανέλα με το κορδόνι του βρακιού και γκλίτερ για να ταιριάζει με το μήκος της βυζοχαράδρας;). Αγάπες, σόρυ που θα σας το πετάξω στα μούτρα, αλλά αυτό είναι φασισμός! Το νοιώθω ότι το ψιλοϋποψιάζεστε, αλλά ντουφεκάμε όλοι μπεκάτσες αλλού νταλλού! Φοβόμαστε την πραγματικότητα, γιατί η ελευθερία προϋποθέτει... μοναξιά -ή τουλάχιστον συμφιλίωση με την μοναξιά.  

ΤΟ ΕΓΡΑΦΕ ΚΑΙ Ο ΕΚΟ (ανακοίνωση του Umberto Eco στο συνέδριο < vision 67 > 1967)

"Πριν λίγα χρόνια όποιος ήθελε να πάρει την πολιτική εξουσία σε μία χώρα δεν είχε παρά να αποκτήσει τον έλεγχο του στρατού και της αστυνομίας. Σήμερα μόνο στις υπανάπτυκτες χώρες οι φασίστες στρατηγοί για να κάνουνε πραξικόπημα χρησιμοποιούν ακόμη τα τανκς. Σήμερα μια χώρα ανήκει σε εκείνον που ελέγχει τα μέσα ενημέρωσης."

ΚΑΙ ΤΩΡΑ... ΣΕΙΚ!

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

1 . Βίκυ Χατζηβασιλείου στην Αννα Δρούζα:

<< Όταν θα δω επάνω μου την πρώτη ρυτίδα, μπορεί να σκεφτώ να κάνω  BOTOX …Μέχρι στιγμής δεν έχει χρειαστεί… αλλά έχω μάθει ότι πονάει λίγο και το σκέφτομαι ακόμη και για το μέλλον>>

Σχόλιο – θέση – απορία: Αυτό συμβαίνει στην Θεσσαλονίκη; Γιατί εμείς εδώ στην Αθήνα δεν το έχουμε. Προφανώς οι ρυτίδες έχουν αποκλειστεί από τα μπλόκα των αγροτών στην Λάρισα. Εδώ μιλάμε για συνωστισμό ρυτίδας (στην Αθήνα εννοώ...)!

2. Βίκυ Χατζηβασιλείου στην Αννα Δρούζα:

<< Μια γυναίκα, για να είναι σε φόρμα, πρέπει να κάνει τουλάχιστον δύο φορές σεξ την εβδομάδα.>> Και συμπλήρωσε ότι εκείνη αυτή την τακτική την διατηρεί χρόνια, αλλά δεν το μπερδεύει με τον Ερωτα!!!

Σχόλιο – θέση – απορία : Εγώ έχω ελπίδες, έστω και τώρα; Τι να σου πω, αδελφούλα μου... Για να κερδίσω το χαμένο χρόνο (γιατί εγώ είμαι του αυθόρμητου) πρέπει να ρεφάρωτις χαμένες εβδομάδες! Τι να κάνουμε; Σε εμάς υπήρχαν και μήνες... ανομβρίας! Πολλοί μήνες, καλέ, στο παρελθόν. Τι τώρα, πλάκα σου κάνω; Αλήθεια λέω. Μεταξύ μας να κοροϊδευόμαστε; Όχι, εθελοντή δεν έψαξα τότε. Πού να το υποψιαστώ... Αν το κάνω, λοιπόν, τώρα… εντατικά ή υπερεντατικά (ναι, ναι, είμαι εντελώς αποφασισμένη!) ρεφάρω; Στείλτε μου προτάσεις για συχνότητα εβδομαδιαία! Μετά από τις θέσεις – απόψεις της Βίκυς. Διότι, μεταξύ μας, για να είναι έτσι  η παρουσιάστρια, η οποία και αποκαλύπτει το μυστικό της φόρμας της, εγώ επηρεάζομαι... Από την Παρασκευή, πάντως, του έχω κόψει ακόμη και το διάλειμμα για...τσιγάρο!

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Η ΣΟΦΙΑ ΑΛΙΜΠΕΡΤΗ ΚΑΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Κορίτσια, ΔΕΝ μου προκύπτει από πουθενά ότι η Σοφία Αλιμπέρτη έχει πρόταση από την Κρατική Τηλεόραση. Καλέ, έψαξα παντού, ρώτησα, τηλεφώνησα, πήρα υπεραστικά και κατέληξα. Το ρεπορτάζ μου, λοιπόν, θέλει η κρατική τηλεόραση μετά την κριτική που δέχτηκε για τις εκπομπές της Άννας Δρούζα να είναι πολύ επιφυλακτική στην μεταγραφή προσώπων από την ιδιωτική τηλεόραση.

ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΗ λοιπόν ΔΕΝ παίζει ως σενάριο.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ και ΚΡΑΤΙΚΗ...

Παίζει μπάλα. Νομίζω ότι είναι πολύ κοντά η κρατική σε συμφωνία συνεργασίας με τον δημοσιογράφο για την "μηχανή του χρόνου του".

ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ Ο ΛΥΡΙΤΖΗΣ ΚΑΙ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ;

Τώρα, γιατί εμένα δεν μου προκύπτει ακόμη ότι το δίδυμο συζήτησε σοβαρά με ΑΛΦΑ; Δεν μου προκύπτει λοιπόν. Έμαθα όμως ότι τους συγκεκριμένους δημοσιογράφους η διοίκηση της κρατικής και τους θέλει και τους υπολήπτεται. Αυτό σημαίνει ότι, για μένα και μετά το ρεπορτάζ που έκανα, έχουν κάθε λόγο να παραμείνουν εκεί που κάνουν σουξέ και να μην ρισκάρουν...

ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΟΝ ΑΛΦΑ; Πληροφορίες και ψίθυροι θέλουν οι Γερμανοί να σκέφτονται αν θα διατηρήσουν την πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου στο κανάλι της Κάτζας. Εκεί, παιδιά, νομίζω ότι "χωριό που φαίνεται κολαούζο δεν θέλει": η ενημέρωση πάει να συρρικνωθεί στα απολύτως απαραίτητα.

Η ΤΑΤΙΑΝΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ

Τώρα, για να πάμε μια βόλτα και στο Μαρούσι, ακόμη δεν έχει αποφασίσει τι θα κάνει την επόμενη σαιζόν. Το γράφω γιατί σας είχα πληροφορήσει πριν από μέρες ότι παρακολουθεί ψύχραιμα τις αλλαγές. Εγώ πάντως εκτιμώ ότι η Τάτη για την επόμενη χρονιά μας επιφυλάσσει εκπλήξεις.

Ο ΜΑΪΝΤΑΝΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Λυπάμαι που θα το αναδείξω, αλλά... ήταν ο ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ!

Συγνώμη, αλλά τον είδα και εξώφυλλο σε ένθετο με την ίδια γνώριμη κουπ. Παιδιά, τελικά οι ξανθές είναι επικίνδυνες! Το περίμενες, αφεντικό, ότι ο Θόδωρος θα έπαιζε πιο πολύ από την Τσιμτσιλή την εβδομάδα που πέρασε; Εγώ ποτέ. Και όμως …

Η ΒΙΚΥ ΜΙΧΑΛΟΝΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΛΑΜΠΙΡΗ

ΗΡΩΙΚΗ η στάση της Χριστίνας. Σόρυ, αλλά η αλήθεια να γράφεται. Πώς άντεξε το κορίτσι να ακούει την Βίκυ και όσα έλεγε. ΘΕΕ ΜΟΥ, ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ; Χριστίνα μουουουου… τι έλεγε η γυναίκα; Το κεντρικό νόημα ήταν, αν κατάλαβα, ότι η Μιχαλονάκου ανακάλυψε την τηλεόραση!

Ερώτηση – σχόλιο – απορία: Χριστίνα, γιατί δεν την ρώτησες τι σχέση έχει εκείνη με τις ρυτίδες; Γιατί μόνο η Δρούζα τόλμησε να ρωτήσει την Βίκυ Χατζηβασιλείου (Βίκες και οι δύο καλεσμένες σας...). Γιατί; Είναι πιο έμπειρη η Άννα από σένα;

Χριστίνα, κρίμα, μένω σε κενό <<πόσες φορές έκανε σεξ η Βίκυ για να κρατηθεί σε φόρμα;>> Α, τώρα που το λες, σκέψου να έλεγε κάθε μέρα!

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΥ ΑΚΟΥΩ ΤΩΡΑ

Γράφοντάς σας, είναι το << Lady crinning soul>> από τον DAVID BOWIE και μετά έρχεται το << Ιt's A Man's World >>... Αφεντικό, θέλω σερβις! Θέλω να με διαβάζουνε και να ακούνε τις δικές μου μουσικές επιλογές!

ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΣΤΟ FACE

ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΟΡΓΑΝΩΣΩ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΜΕ. ΣΑΣ ΤΟ ΟΦΕΙΛΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ, ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ, ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ, ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ...

Να περνάτε καλά ό,τι κι αν κάνετε. Είναι δύο και μισή τα ξημερώματα τώρα που γράφω. Έχω να ανοίξω και ένα πακετάκι λογαριασμών που έχει γίνει βουναλάκι δίπλα μου! Σας αποχαιρετώ με NIGHTMARE ( M.S.G)… ακούω την πρώτη κιθαριά, ανοίγω σοκολάτα και φιλιά πολλά σε εσάς και στις αγκαλιές σας!                                           

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2009, 08:16


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Το παράθυρο για την ένταξη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα κλείνει καθώς τον Αύγουστο του 2018 ολοκληρώνεται το πρόγραμμα...